tisdag 20 maj 2014

Pavlova med Lime och Syrlig Hallongrädde...


Jag hade 10 äggvitor över sedan helgen och i stället för att slänga dem ville jag baka något så jag gav mig på att göra Pavlova, vilket har jag aldrig gjort. :-) Det var jättekladdigt när jag skulle spritsa ut dem på plåten men det är väl sånt jag får öva på. Är ju ingen vidare bagare precis men jag lär mig. :-) Receptet är dock mitt eget påhittade och smakerna satt som en smäck. Speciellt hallongrädde var gott till. Pavlova i sig är ju väldigt sött så det är bra att bryta av det söta med en syrlig topping. Så för alla som vill ha en sockerchock, baka Pavlova vetjja! :-)
Pavlova2-1
Ingredienser till ca 25 st
  • 10 äggvitor
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 5 dl socker
  • rivet skal från 2 lime
  • 5 dl rice krispies
  • Topping
  • 4 dl vispad grädde
  • 2 dl hallon
  • 3 passionsfrukter
  • Färska hallon
  • Kiwi
Sätt ugnen på 130 grader. Häll äggvitorna i en bunke och pressa ner limesaften. Vispa till ett hårt skum så du kan vända upp och ner utan att äggvitan rinner ut. Vispa ner 1 dl socker åt gången tills det blivit ett blankt skum. Riv ner limeskalet och rör om väl. Vänd ner riskrispen och blanda väl. Spritsa ut rundlar, ca 10 cm i diameter och grädda i ugn ca 45 minuter. De ska vara lite sega i mitten. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna. Tryck lite på toppen så det bildas en fördjupning i Pavlovan. Vispa grädden tillsammans med 2 dl hallon samt passionsfrukten. Garnera med kiwi och hallon.
Pavlova3-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar