torsdag 12 juni 2014

Kycklingsallad med Ansjoviskryddad Vitlöksdressing...


Vi fortsätter med den lätta sommarmaten nu när vädret är så underbart. :-) I tisdags var det åter igen en underbar kväll när jag kom hem men ingen lust fanns till tung mat. Sallad funkar alltid så här års och jag älskar ju kycklingsallad, speciellt Caesarsallad. Med en nygrillad kyckling från Coop Nära snodde jag ihop en ny variant på kycklingsallad. Tillsammans med smakrika tomater, parmesan, lök, pastaskruvar och toppad med en krämig ansjoviskryddad vitlöksdressing kunde det inte bli annat än gott. Lite som en Caesar men ändå inte. :-)
Kycklingsallad
Ingredienser till en stor sallad
  • 1 grillad kyckling
  • ett gäng smakrika tomater
  • 1 gul lök
  • 1 påse Ruccolasallad
  • 1 Romansalladshuvud
  • 3 dl pastaskruvar
  • Grovriven parmesanost
  • Dressing
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 rågad msk dijonsenap
  • 1 rågad msk majonnäs
  • 2 tsk Alpnaering vitlökskydda
  • 1 tsk ansjovisspad
  • salt och peppar efter smak
Blanda allt till dressingen och låt stå minst 30 minuter. Strimla löken i tunna skivor och blötlägg den. Detta  gör att den blir mildare i smaken. Finfördela kycklingen, skär salladen fint. Skär tomaterna. Koka pastan. Blanda ihop salladen och riv över parmesan och servera med dressing. Lätt som en plätt! :-)
Kycklingsallad
Kycklingsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar