Denna veckan har det inte blivit så mycket matlagning men desto mera träning. :-) Jag körde igång med mitt cirkelträningsprogram på Idrottkliniken i tisdags och körde stenhårt i 80 min. Det tog tre dagar innan jag kunde röra mig normalt igen för det var många nya muskler som fick arbeta som jag inte är van vid. Betyder det att jag är otränad? :-) I skrivande stund har jag precis avslutat mitt andra 80-minuterspass. Det fina med cirkelträning är att man jobbar mycket med kroppen och jag har ju både en crosstrainer, pressbänk och vikter så idag körde jag mitt pass hemma. :-) Igår kväll hade vi kundaktivitet på Vida Arena och såg matchen mellan Växjö Lakers och Modo. Lakers har förlorat de senaste 10 matcherna så gårdagens vinst med 3-2 satt fint och det var en härlig stämning i arenan. Lite god plockmat serverades och sen blev det mingel med våra kunder. Kvällen avslutade jag med vännerna nere på stadens krogar. Ändå var jag pigg som en lärka idag och gjorde en härlig helgrillad kyckling på morgonen som vi åt till middag idag. :-)
Ingredienser till 4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca 1300 g)
- 1 citron
- 2 stora solo vitlökar
- 1 knippe timjan
- 3 stjälkar persilja
- salt
- peppar
- olivolja
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Plocka ut ev innehåll i kycklingen och skölj den väl samt torka av den. Dela citronen och pressa citron i kycklingen. Fyll den sedan med en citronhalva, vitlök, timjan och persilja samt salt och peppra. Knyt ihop kycklingen så gott det går. Gnid in kycklingen i citron. Salta och peppra och gnid in den med hackad timjan. Lägg kycklingen på ugnfast fat och ställ in i mitten av ugnen. Stek den ca 70 min. Vänd den efter halva tiden och ös med köttsaften några gånger. Ta ut kycklingen 10 min innan utsatt tid och ringla över lite olivolja. Ställ in den de sista 10 minutrarna. Ta ut och låt kycklingen vila. Häll på 4 dl vatten i formen och koka ut buljongen som kommer ge en helt fantastisk skysås. Servera med ugnstekt potatis och skysåsen. Lovely!! :-)
Välkomna att ta en titt på min andra blogg...Linas Kök
Kommentarer
Skicka en kommentar