söndag 15 maj 2011

Blommig Falukorv med potatismos...

Helgen är till ända och vi ska sätta oss med spänning framför Hockey VM och finalen mellan Sverige och Finland och vad kan då smaka bättre är redig husmanskost? Idag var en sån där perfekt dag för husman, kallt och ruggigt ute och ingen lust att grilla alls. Det blir helt enkelt vår favorit-falukorvslåda med ett fluffigt potatismos. Receptet kommer från min favoritbok ”Husmanskost” av Leif Mannerström. Det luktar helt sagolikt i köket när man lagar denna rätt och smakerna bara gifter sig i munnen...så för mig är detta helt klart en blommig falukorv.

Ingredienser till 4 personer


800 g Falukorv
 1 purjolök
Heinz chilisås
sötstark senap
1 kruka färsk timjan
4 hela saltgurka
 1 gul lök
10 cocktailtomater
3 dl grädde
 peppar


Mos
Potatis
mjölk
smör
 salt & peppar
Skär lök, purjo och tomater grovt och lägg i en smord form. Skär falukorven i 4 delar och snitta varje. Vik upp och bred på senap och chilisås. Skär saltgrukan i stänger och lägg över korven. Ringla över grädde, hackad timjan och lite ost. Gratinera i 200 grader ca 30 min.
Moset...
Salta potatisen rejält och koka. Pressa potatisen, tillsätt 125g smällt smör och mjölk tills det blir en bra konsistens på moset. Salta, peppra och sockra efter behov. Tillsätt till sist färsk hackad timjan.
En underbar låda för alla falukorvsälskare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar