söndag 22 maj 2011

Pappas mustiga Rosmarinkyckling...

Denna rätt tar mig tillbaka till 1990 och St Maxime på Franska Rivieran. Det var ett av åren som vi bilade genom Europa och min bästa kompis var med. Min kära pappa som älskar att stå i köket lagade ofta mat till oss på kvällarna i stället för att gå ut och äta och det uppskattades. Bara klimatet och stället i sig gjorde ju att det smakade dubbelt så gott och jag kan än idag känna doften av denna underbara gryta från det primitiva lilla köket i vår lägenhet som vi bodde i. 

Ingredienser till 4 portioner

1 färsk kyckling
2 stora morrötter
4 vitlöksklyftor
 2 gula lökar
 5 dl vatten
1 burk krossade tomater
 färska tomater
1-2 dl Heinz chilisås
salt, peppar, socker
buljong, allkrydda 
färsk rosmarin
Stycka kycklingen och bryn i smör.
Tillsätt vatten och låt sjuda lite.
Tillsätt grovt hackade tomater, morrötter, lök och vitlök.
Häll i tomaterna och chilisåsen
I med alla kryddor och låt sjuda i ca 30 min.
Grön sallad med gurka och dressing
på rapsolja, vit balsamvinäger och aromatkrydda.
Serveras med kokt ris och grön sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar