I år ska jag på Sweden Rock Festival för första gången i mitt liv. Jag fick en
4-dagars biljett av min man när jag fyllde 35 så vi ska dit tillsammans för första gången. Min man är en trogen entusiast till detta stora event som infaller i början på Juni varje år och han har inte missat en festival sedan vi träffades och för er som känner oss vet ju hur länge sen det är :))
Varför tar jag då upp detta??? Jo, till kvällen ska jag till Ljungby på fest och träffa resten av gänget som vi ska dela stuga med under festival-dagarna, helt okända människor förutom en väninna till mig, så det kommer bli mycket spännande. Temat till kvällens knytkalas är Italiensk mat så jag tyckte en somrig tomatpaj passade utmärkt att ha med sig...
För att klara dagen började jag med att göra en sats Scones till
morgonkaffet ute i solen...
morgonkaffet ute i solen...
Vanliga Scones 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl mjölk eller fil Kör allt i matberedaren och forma runda kakor och dela på mitten. Grädda i 200 grader mitt i ugn till de är gyllenbruna. |
Smakrik Tomatpaj...
Ingredienser Smakrika tomater vitlök rödlök färsk basilika västerbottenost Äggstanning 3 ägg 3dl mjölk salt vitlökskrydda Pesto torrkrydda från Oil & Vinegar färsk timjan Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g smör 1 ägg |
Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen och förgrädda pajskalet i 20 minuter. |
Fyll med rödlök och vitlök i botten. |
Lika god varm som kall... |
Åh sååå god den ser ut!!! Dina pajer är ljuvliga! Faktiskt så lagade jag oxå paj ikväll.. Köttfärspaj, som blev kanon!!
SvaraRaderaHoppas ni hade en kulig kväll med nya gänget.
Kraaamiz
Pajen var helt fantastiskt god, ska absolut kopiera detta receptet :) kramar
SvaraRadera