lördag 21 maj 2011

Somrig Tomatpaj till kvällens SRF Kick Off....

I år ska jag på Sweden Rock Festival för första gången i mitt liv. Jag fick en 
4-dagars biljett av min man när jag fyllde 35 så vi ska dit tillsammans för första gången. Min man är en trogen entusiast till detta stora event som infaller i början på Juni varje år och han har inte missat en festival sedan vi träffades och för er som känner oss vet ju hur länge sen det är :))

Varför tar jag då upp detta??? Jo, till kvällen ska jag till Ljungby på fest och träffa resten av gänget som vi ska dela stuga med under festival-dagarna, helt okända människor förutom en väninna till mig, så det kommer bli mycket spännande. Temat till kvällens knytkalas är Italiensk mat så jag tyckte en somrig tomatpaj passade utmärkt att ha med sig...

För att klara dagen började jag med att göra en sats Scones till 
morgonkaffet ute i solen...
Vanliga Scones


4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk eller fil


Kör allt i matberedaren och forma runda kakor och dela på mitten.
Grädda i 200 grader mitt i ugn till de är gyllenbruna.

Smakrik Tomatpaj...
Ingredienser
Smakrika tomater 
vitlök
rödlök
 färsk basilika
västerbottenost


Äggstanning
3 ägg
 3dl mjölk
salt
vitlökskrydda
Pesto torrkrydda från Oil & Vinegar
färsk timjan



Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader. 
Gör pajdegen och förgrädda pajskalet i 20 minuter.
Fyll med rödlök och vitlök i botten.
Toppa löken med tomater och basilika.
Mycket fyllning ska det vara för att få bästa smaken :))
Till sist, strö över 200g riven ost och häll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin färg och är fast.
Lika god varm som kall...


2 kommentarer:

  1. Åh sååå god den ser ut!!! Dina pajer är ljuvliga! Faktiskt så lagade jag oxå paj ikväll.. Köttfärspaj, som blev kanon!!
    Hoppas ni hade en kulig kväll med nya gänget.
    Kraaamiz

    SvaraRadera
  2. Pajen var helt fantastiskt god, ska absolut kopiera detta receptet :) kramar

    SvaraRadera