Fortsätt till huvudinnehåll

Somrig Tomatpaj till kvällens SRF Kick Off....

I år ska jag på Sweden Rock Festival för första gången i mitt liv. Jag fick en 
4-dagars biljett av min man när jag fyllde 35 så vi ska dit tillsammans för första gången. Min man är en trogen entusiast till detta stora event som infaller i början på Juni varje år och han har inte missat en festival sedan vi träffades och för er som känner oss vet ju hur länge sen det är :))

Varför tar jag då upp detta??? Jo, till kvällen ska jag till Ljungby på fest och träffa resten av gänget som vi ska dela stuga med under festival-dagarna, helt okända människor förutom en väninna till mig, så det kommer bli mycket spännande. Temat till kvällens knytkalas är Italiensk mat så jag tyckte en somrig tomatpaj passade utmärkt att ha med sig...

För att klara dagen började jag med att göra en sats Scones till 
morgonkaffet ute i solen...
Vanliga Scones


4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk eller fil


Kör allt i matberedaren och forma runda kakor och dela på mitten.
Grädda i 200 grader mitt i ugn till de är gyllenbruna.

Smakrik Tomatpaj...
Ingredienser
Smakrika tomater 
vitlök
rödlök
 färsk basilika
västerbottenost


Äggstanning
3 ägg
 3dl mjölk
salt
vitlökskrydda
Pesto torrkrydda från Oil & Vinegar
färsk timjan



Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader. 
Gör pajdegen och förgrädda pajskalet i 20 minuter.
Fyll med rödlök och vitlök i botten.
Toppa löken med tomater och basilika.
Mycket fyllning ska det vara för att få bästa smaken :))
Till sist, strö över 200g riven ost och häll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin färg och är fast.
Lika god varm som kall...


Kommentarer

  1. Åh sååå god den ser ut!!! Dina pajer är ljuvliga! Faktiskt så lagade jag oxå paj ikväll.. Köttfärspaj, som blev kanon!!
    Hoppas ni hade en kulig kväll med nya gänget.
    Kraaamiz

    SvaraRadera
  2. Pajen var helt fantastiskt god, ska absolut kopiera detta receptet :) kramar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö