Att hitta bra tonfisk i burk är inte det lättaste och jag är väldigt petig med att det inte få vara för små bitar i burkarna. Den värsta av dom alla hittade jag på Ö&B...det var en ren sörja i burken och gick inte äta alls.
Tror inte den finns kvar längre och tur är väl det.
Abbas är OK men den bästa har jag hittar på Lidl faktiskt som har relativt stora o, fasta bitar.
När vi gifte oss på Mauritius 2007, hittade vi den bästa tonfisken jag nånsin ätit, som jag önskar fanns att få tag på här hemma. Det var stora fina hela filéer i olika inläggningar med chili, vitlök, oliver eller grönpeppar. Underbart goda!! Så i kväll fick det helt enkelt bli en fräsch tonfisksallad...
Ingredienser för 2 personer
Isbergsallad
Ruccola
rödlök
Grön paprika
Cocktailtomater
Tonfiskfiléer i vatten
Senapsdressing
1/2 dl Rapdolja
1 msk Vit balsamvinäger
2 tsk Dijonsenap
Vitlökskrydda, gärna Alpnaering
Isbergsallad
Ruccola
rödlök
Grön paprika
Cocktailtomater
Tonfiskfiléer i vatten
Senapsdressing
1/2 dl Rapdolja
1 msk Vit balsamvinäger
2 tsk Dijonsenap
Vitlökskrydda, gärna Alpnaering
Senapsdressing för två
Vispa ihop dijonsenap, vinäger och vitlökskrydda.
Häll i oljan i en tunn stråle under tiden du vispar hårt.
När den är klar ska den vara tjock och krämig.
Häll i oljan i en tunn stråle under tiden du vispar hårt.
När den är klar ska den vara tjock och krämig.
Enkelt, gott och fräscht en härlig varm kväll som denna...
Kommentarer
Skicka en kommentar