Midsommarhelgen blev en riktig höjdare. Tillsammans med ett glatt gäng på 15 personer, firade vi midsommar med god mat, lek, skratt och strålande väder nere i våra vänners stuga i Blekinge. Pajen jag hade med mig försvann fortare än kvickt och det känns alltid kul när det man lagat smakar gott.
Så nu har jag fått ett nytt uppdrag...Catering. Mina väninnor ställer till fest i helgen igen och frågade lite blygsamt om jag ville göra 4 pajer till deras buffé. Givetvis ställer jag upp så ikväll doftar huset paj igen. De ville ha 2 chevré, 1 tomat och 1 skaldjurspaj. Så jag satte ihop inköpslistan och i söndags fick jag alla ingredienserna levererade. Lite upprepning på mina förra pajer men med viss modifiering...en paj blir ju aldrig den andra lik.
Linas Tomatpaj
Pajdeg 3dl mjöl 100 g smör 1 ägg Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader Fyllning Ruccolasallad Tomater Rödlök Skivad vitlök Färsk basilika 1/2 pkt fetaost Västerbottenost |
Fyll botten med ruccola, basilika, skivad vitlök och rödlök. Lägg på tomater, 1/2 pkt fetaost och färsk basilika. Toppa med riven västerbottenost och häll över äggstanningen. |
Äggstanning 3 ägg 1,5 dl grädde 1,5 dl mjölk salt, peppar tzatsikikrydda färsk timjan och basilika Äggstanningen SKA smaka så snåla inte med kryddorna |
Linas Skaldjurspaj
1 sats pajdeg enl tidigare beskrivning 500 g färska räkor 1 burk kräftstjärtar Blanda vatten, olivolja, tzatsikikrydda och bruschetta torrkrydda från Oil & Vinegar. Blanda i räkor och kräftstjärtar. Fyll pajskalet med blandningen. |
Toppa med stark ost och äggstanning 3 ägg, 2 dl grädde, 1 dl mjölk, salt o peppar, färsk timjan. |
Klara att äta men de får vänta tills på lördag... Chevrépajen finner ni under länken Paj... |
Vilka pajer du gör, vet ju av erfarenhet att dom är supergoda, speciellt din lökpaj:-) Du får starta en hobbyverksamhet inom catering!
SvaraRadera