tisdag 7 juni 2011

En av många olika köttfärssåser...

Då var det dags för lite mat igen för nu blir det bloggtorka resten av veckan då tiden äntligen kommit för årets SWEDEN ROCK!!! Det är min första gång på festivalen och det ska bli såååå kul. 4 dagar väntar med bra musik bland roligt folk. Vi kommer bo ett gäng i en stuga en bit ifrån festivalområdet och alla ska vi ha lite olika mat med oss. För att slippa äta junkmat hela tiden har jag lagat 2 kg köttbullar och 2 kg köttfärssås. Man vet ju aldrig om man blir lite sugen framåt småtimmarna efter en lång dag på festivalen. Sist men inte minst...det blev en plåt hallongrottor till fikat oxå.

Köttfärssås gör jag på många olika sätt och varierar mycket så 
idag baseras den på grädde, tomat och paprika.
Ingredienser


Blandfärs
gul lök
vitlök
grädde
 Heinz chilisås
En god tomatsås typ Dolmio 
 röd paprika
vatten
köttbuljong
salt
Grovmalen svartpeppar
Toskansk krydda
Häll i en 3a grädde...
och lite soja för att få lite extra sälta...
Efter att såsen puttrat en stund, tillsätt hackad paprika och sjud tills den är
halvmjuk och såsen fått smak av den.
Favorit i repris...Hallongrottor
Hade slut på vaniljsocker men dom blir lika goda utan.


Till 16 st behövs..
 2 dl mjöl
125 g smör 
3/4 dl socker
Hallonsylt


Gör smördegen i matberedaren. Rulla en längd och skär ut 16 lika stora bitar.
Rulla små bollar och tryck en fördjupning i varje. Fyll med hallonsylt.
Grädda 10 min i 200 grader

1 kommentar:

  1. Hallongrottorna va supergodda, så nu blir det en mindre att festa på för de andra... hihih.. Tack gumman!

    SvaraRadera