Fortsätt till huvudinnehåll

En av många olika köttfärssåser...

Då var det dags för lite mat igen för nu blir det bloggtorka resten av veckan då tiden äntligen kommit för årets SWEDEN ROCK!!! Det är min första gång på festivalen och det ska bli såååå kul. 4 dagar väntar med bra musik bland roligt folk. Vi kommer bo ett gäng i en stuga en bit ifrån festivalområdet och alla ska vi ha lite olika mat med oss. För att slippa äta junkmat hela tiden har jag lagat 2 kg köttbullar och 2 kg köttfärssås. Man vet ju aldrig om man blir lite sugen framåt småtimmarna efter en lång dag på festivalen. Sist men inte minst...det blev en plåt hallongrottor till fikat oxå.

Köttfärssås gör jag på många olika sätt och varierar mycket så 
idag baseras den på grädde, tomat och paprika.
Ingredienser


Blandfärs
gul lök
vitlök
grädde
 Heinz chilisås
En god tomatsås typ Dolmio 
 röd paprika
vatten
köttbuljong
salt
Grovmalen svartpeppar
Toskansk krydda
Häll i en 3a grädde...
och lite soja för att få lite extra sälta...
Efter att såsen puttrat en stund, tillsätt hackad paprika och sjud tills den är
halvmjuk och såsen fått smak av den.
Favorit i repris...Hallongrottor
Hade slut på vaniljsocker men dom blir lika goda utan.


Till 16 st behövs..
 2 dl mjöl
125 g smör 
3/4 dl socker
Hallonsylt


Gör smördegen i matberedaren. Rulla en längd och skär ut 16 lika stora bitar.
Rulla små bollar och tryck en fördjupning i varje. Fyll med hallonsylt.
Grädda 10 min i 200 grader

Kommentarer

  1. Hallongrottorna va supergodda, så nu blir det en mindre att festa på för de andra... hihih.. Tack gumman!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö