Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagspasta med räkor och pilgrimsmusslor...

Kom hem efter en HELT hysterisk dag på jobbet...munnen har gått i ett på mig idag så det var skönt att komma hem till ett tomt hus så man slapp prata och bara vara. Jag kände inte alls för att köpa hämtmat utan göra nåt enkelt...men ändå lite gott o festligt en fredag som denna.

Skaldjur var jag sugen på så antingen en Risotto eller en pasta skulle det bli...Jag hittade fina Scampi, färska räkor och Pilgrimsmusslor vilket är gott i båda rätterna men det blev en pasta för enkelhetens skull. Jag har ju en fest i morgon som jag oxå ska laga mat till så snabbt, 
enkelt men gott passade bra ikväll.

Detta är ett eget komponerat recept som jag använder både till skaldjur och nötkött med smaker jag älskar. Som vanligt har jag inga mått utan jag höftar och smakar av. Råvaror är A och O för mig så det funkar inte med lightprodukter i mitt kök, smaken blir inte densamma och
 dessutom är det inte nyttigt.
 Nä, bra fett ska det vara...alltså riktigt smör och riktig grädde.
Ingredienser till 4 portioner


500 g Färska räkor
 3 st Scampi per person
1 pilgrimsmussla per person
 3 dl grädde
1 knippe färsk timjan
6-8 charlottenlökar
4 vitlöksklyftor
 1 paket cocktailtomater
2 dl vitt vin
 fiskfond 
 socker
Fräs charlottenlök, vitlök och timjan i mycket smör utan att få färg.
Tillsätt tomater, vitt vin och fond. Sjud i 5 min.
Tillsätt grädde och koka lugnt tills såsen blir krämig.
Smaka av och tillsätt lite socker.
Stek musslorna och scampin hastigt i mycket smör.
Räkorna ca 30 sek på varje sida.
Musslorna 1-2 min på varje sida.
Lägg i räkorna i såsen innan servering. De får inte koka för då blir dom sega.
Lägg musslan ovanpå pastan och garnera med färsk timjan och riven parmesan.
En underbart god pasta som passar både till vardag och fest.
Smaklig spis
Mätt och belåten återgår jag till köket och fortsätter förberedelserna till morgondagens partaj.
















Kommentarer

  1. Kom hem och ville laga en snabb middag, googlade upp "Recept Räkor pilgrimsmusslor" och fick upp detta recept som 1:a träff, vilken lyckträff! Grymt gott! Favoritmärker sidan och lovar att laga fler maträtter härifrån. Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Hej Martin!
    Tack va roligt att den gick hem!! Jag älskar pasta i alla former och improviserar gärna och detta är en egenkomponerad variant som jag själv älskar.
    //Lina

    SvaraRadera
  3. Tack för det här tipset. Det räddade en uppgiven köksanvarig från familjens kverulerande. Succé! Det har redan blivit en repris också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ronny
      Härligt när man hittar något som verkligen går hem och denna är en av mina favoriter, enkel att göra och underbart god. :-)
      Mvh Lina

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö