Kom hem efter en HELT hysterisk dag på jobbet...munnen har gått i ett på mig idag så det var skönt att komma hem till ett tomt hus så man slapp prata och bara vara. Jag kände inte alls för att köpa hämtmat utan göra nåt enkelt...men ändå lite gott o festligt en fredag som denna.
Skaldjur var jag sugen på så antingen en Risotto eller en pasta skulle det bli...Jag hittade fina Scampi, färska räkor och Pilgrimsmusslor vilket är gott i båda rätterna men det blev en pasta för enkelhetens skull. Jag har ju en fest i morgon som jag oxå ska laga mat till så snabbt,
enkelt men gott passade bra ikväll.
Detta är ett eget komponerat recept som jag använder både till skaldjur och nötkött med smaker jag älskar. Som vanligt har jag inga mått utan jag höftar och smakar av. Råvaror är A och O för mig så det funkar inte med lightprodukter i mitt kök, smaken blir inte densamma och
dessutom är det inte nyttigt.
Nä, bra fett ska det vara...alltså riktigt smör och riktig grädde.
Fräs charlottenlök, vitlök och timjan i mycket smör utan att få färg. |
Tillsätt tomater, vitt vin och fond. Sjud i 5 min. |
Tillsätt grädde och koka lugnt tills såsen blir krämig. Smaka av och tillsätt lite socker. |
Stek musslorna och scampin hastigt i mycket smör. Räkorna ca 30 sek på varje sida. Musslorna 1-2 min på varje sida. |
Mätt och belåten återgår jag till köket och fortsätter förberedelserna till morgondagens partaj.
Kom hem och ville laga en snabb middag, googlade upp "Recept Räkor pilgrimsmusslor" och fick upp detta recept som 1:a träff, vilken lyckträff! Grymt gott! Favoritmärker sidan och lovar att laga fler maträtter härifrån. Keep up the good work!
SvaraRaderaHej Martin!
SvaraRaderaTack va roligt att den gick hem!! Jag älskar pasta i alla former och improviserar gärna och detta är en egenkomponerad variant som jag själv älskar.
//Lina
Tack för det här tipset. Det räddade en uppgiven köksanvarig från familjens kverulerande. Succé! Det har redan blivit en repris också.
SvaraRaderaHej Ronny
RaderaHärligt när man hittar något som verkligen går hem och denna är en av mina favoriter, enkel att göra och underbart god. :-)
Mvh Lina