måndag 6 juni 2011

Gravad lax på grillen...

Långhelgen börjar gå mot sitt slut men den har varit jätterolig och mycket innehållsrik med ett fantastiskt väder dessutom. Nationaldagen blev avslutet på Kristi Himmelfärdshelgen och den tillbringade vi hemma på vår altan i den ljumma sommarkvällen tillsammans med våra vänner och idag blev det bl a lax på grillen.
Gravad lax
Laxfileer kryddas med socker, salt, peppar och dill. Låt stå i kylen 1-2 dygn.
Grilla runt om tills den är genomgrillad.
God kall sås
Blanda Creme fraiche, majonäs, dragon och dill. Ställ in i kylen.
Sallad
Blandsallad
paprika
gurka
nektariner 
fetaost

Skär grönsakerna i fina bitar och gör dressingen.
Salladsdressing
Olivolja
vit balsamvinäger
Charlottenlök 
salt och peppar. 

Blanda olja, vinäger och kryddor.
Tillsätt hackad charlottenlök
Låt stå och dra tills löken blivit lite mjuk.
Tillsätt grönsakerna och blanda ihop.
Förrätten idag
Grillad Chorizo och små isterband med Johnnys färska senap (sååå god)
En god kopp kaffe och jordgubbar med Alvestaglass till efterrätt

1 kommentar:

  1. Tack för en mysig kväll även om den blev lite kort pga vår lille duracellkanin... ;)
    Salladen var himmelsk. Passade en ljummen sommarkväll som denna. Pricken över i:et var de söta jordgubbarna... MUMS som vanligt när man är hos er!

    SvaraRadera