Fortsätt till huvudinnehåll

Räkfylld ravioli i hummersoppa...

Dagen efter, själv hemma, mannen på The big 4 i Göteborg och jag hade lust att domdera i köket. Idag var en sån dag då jag var så sugen på pasta, jag verkligen älskar pasta av alla slag och idag ville jag testa nåt nytt och göra min egna pasta. Inspirationen hämtade jag ur en Jamie Oliver kokbok och använde mig av ingredienser som fanns hemma i kylskåpet.

Det är faktiskt första gången jag gör egen pasta och det är inte helt lätt, ravioli speciellt är det ju lite pill med. En sak som är säker är att jag ska köpa mig en pastamaskin, för degen blev något för tjock men fyllningens smak blev god. Men för att vara första gången jag gör ravioli så är jag rätt nöjd ändå. Lite mer träning på degen så kan det bara bli bättre

Till raviolin gjorde jag en hummersoppa på en fond som jag själv gjort av nerkokta grönsaker, räk och hummerskal. Jag ser alltid till att ha lite färdiga fonder i frysen som man lätt kan göra
 en god soppa eller sås på.

Pastadeg
4 dl vetemjöl special
3 ägg
Fyllning
Räkor, färsk timjan och basilika, pressad vitlök, olivolja och riven parmesan
Koka 3-4 minuter
Soppan
Fräs morot, röd lök, vitlök och fänkål i smör.
Tillsätt fond, vitt vin och vatten. 
Koka ner till hälften.
Tillsätt 2 dl grädde och sjud på svag värme tills soppan
fått en len och fin smak. 
Soppan ska inte redas.
Garnera med lite färsk timjan sen är det klart...

Kommentarer

  1. Herregud vad proffsigt det ser ut!!! Jag blir lika inponerad varje gång, men inte förvånad! Matlagning, det kan du!
    P & K
    Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 mi...