Dagen efter, själv hemma, mannen på The big 4 i Göteborg och jag hade lust att domdera i köket. Idag var en sån dag då jag var så sugen på pasta, jag verkligen älskar pasta av alla slag och idag ville jag testa nåt nytt och göra min egna pasta. Inspirationen hämtade jag ur en Jamie Oliver kokbok och använde mig av ingredienser som fanns hemma i kylskåpet.
Det är faktiskt första gången jag gör egen pasta och det är inte helt lätt, ravioli speciellt är det ju lite pill med. En sak som är säker är att jag ska köpa mig en pastamaskin, för degen blev något för tjock men fyllningens smak blev god. Men för att vara första gången jag gör ravioli så är jag rätt nöjd ändå. Lite mer träning på degen så kan det bara bli bättre
Till raviolin gjorde jag en hummersoppa på en fond som jag själv gjort av nerkokta grönsaker, räk och hummerskal. Jag ser alltid till att ha lite färdiga fonder i frysen som man lätt kan göra
en god soppa eller sås på.
Pastadeg 4 dl vetemjöl special 3 ägg |
Fyllning Räkor, färsk timjan och basilika, pressad vitlök, olivolja och riven parmesan |
Koka 3-4 minuter |
Soppan Fräs morot, röd lök, vitlök och fänkål i smör. |
Tillsätt fond, vitt vin och vatten. Koka ner till hälften. Tillsätt 2 dl grädde och sjud på svag värme tills soppan fått en len och fin smak. Soppan ska inte redas. |
Garnera med lite färsk timjan sen är det klart... |
Herregud vad proffsigt det ser ut!!! Jag blir lika inponerad varje gång, men inte förvånad! Matlagning, det kan du!
SvaraRaderaP & K
Marie