Idag var det verkligen högsommar ute men tyvärr kanske den sista innan hösten. Vi planerade att äta hemma och gå ner på stan lite senare men när vi väl ätit och var nöjda sjönk vi ner i soffan med lite bra filmer och där blev vi kvar resten av kvällen. I morgon kväll däremot väntar lite galej med väninnorna nere på stan med god mat och dryck på Piazza Teatro.
Ska bli himla trevligt. :)
Ska bli himla trevligt. :)
För ovanlighetens skull blev det fisk på menyn ikväll. Jag köpte torskrygg med skinn, räkor och pilgrimsmusslor i fiskbilen som jag planerade att göra en trevlig fiskrätt på men när jag väl kom hem ändrade jag mig så det blev en god fisksoppa i stället. Soppa hör ju inte till vanligheterna en fredag men idag blev det så och en lyxig och matig sådan dessutom.
Jag har inga direkt mått i detta receptet utan jag gör soppan på känn. Ni får helt enkelt smaka er fram.
Hacka grönsakerna grovt |
Fräs grönsakerna några minuter i mycket smör utan att få färg |
Räkfond som jag själv gjort. Jag ser alltid till att ha några burkar i frysen. |
Tillsätt vatten, fond och Cognac. Sjud ca 30 min. Smaka av, tillsätt mer fond och kryddor efter smak |
Filéa fisken och skala räkorna under tiden soppan sjuder. Gör små knyten av torsken. Salta o peppra. |
Släng i räkskalen i soppan för att få en mer koncentrerad smak. |
Stek några brödskivor i mycket smör. |
Stek torsken några minuter i smör. |
Lägg torsken i mitten på tallriken. Toppa med räkor och smörstekt purjo och fänkål. Häll i soppan och servera bums. Servera med ett gott torrt vitt vin...sen är fredagsmyset igång. |
Nu, tillbaka till soffan...hinner med en film till innan John Blund kommer...
Åh vad den såg god ut!!! Snyggt upplagt också!
SvaraRaderaPuss Marie <3