Det bästa jag vet är när fredagen infaller...när jag jag har lämnat jobbet efter en fullsmockad vecka som bara rusat iväg. Inköpslistan är klar, jag tar bilen till ICA Maxi där jag oftast handlar. Jag dömde ut scannersystemet i början men nu hyllar jag det skyarna. Det är sååå smidigt. Man tar sin scanner, går in och "blippar" på allt man ska ha, går till kassan där det ALDRIG är kö, checkar ut och åker hem...Perfekt!! Väl hemma i mitt älskade kök blir det ett par timmars avkoppling framför spisen innan man sjunker ner i soffan framför tv:n med nylagad god mat. Det blev en två-rätters...rätt upp och ner.
Det är fredagsmyyyyys!!
|
Laxtimbal på smörstekt bröd |
|
Entrecote med "Bea" och ugnsgrillade rotfrukter |
Laxtimbal
|
Ingredienser till 4 personer
1 burk Ricottaost
200 g kallrökt lax
2 lime (rivet skal)
Blanda Ricotta, lax och lime. Fyll små formar och ställ in i kylen.
Stek vitt bröd runt om i smör och lägg timbalerna på brödet.
Garnera med lime eller dill.
Linas "Bea"
Ingredienser
1 dl vatten
1 dl vit balsamvinäger
2 charlottenlökar
1 knippe persilja
1 knippe dragon
10 vitpepparkorn
3 äggulor
200 g smält smör
Färsk dragon
salt
Reducera vatten, vinäger, kryddor till hälften.
Sila och häll tillbaka vätskan i grytan.
Håll låg värme om du gör det på induktionsspis alt. på vanlig spis i ett vattenbad.
Tillsätt äggulorna och vispa ca 10 min tills det blir ett segflytande skum.
Tillsätt smöret i en tunn stråle samtidigt som du vispar. (ca 15 min)
När såsen fått en tjock och fin konsistens, hacka ner ca 2 msk färsk dragon i såsen.
Smaka av med salt. Låt stå och dra till sig av smakerna. Servera såsen rumsvarm.
Medium-grillad Entrecote
Grilla köttet ett par minuter på varje sida. Vänd köttet ofta.
Låt vila under folie ca 10 min innan servering.
|
Rotfrukter i ugn
Potatis
Palsternacka
Morötter
Smör
Salt
Ugnsbaka rotfrukterna i smör i 200 grader.
När de är klara, salta.
Bon Apetit!
Kommentarer
Skicka en kommentar