Fortsätt till huvudinnehåll

Kick Off och Fläskfilégryta med ris...

Ursäkta mitt lilla blogguppehåll men det har inte funnits tid i veckan helt enkelt. 

Efter en mycket händelserik vecka är jag äntligen hemma igen. Kan tyvärr inte berätta allt jag gjort men den avslutades med Ring Ups årliga konferens i Stockholm. Tillsammans med 500 andra kollegor från Ring Up, Audio Video och Digitalbutikerna bodde vi på Scandic Infracity. På fredagen blev det mingel i baren och nätverkande med alla kollegor man känner. Jag och ett gäng till tog en taxi in till stan lite senare och fortsatte festen på Scandic Anglais. 

Fredagens Mingel-macka på Scandic Infracity
Stekt brödskiva med grillad flankstek, grönsaker och pommes.
Den var mumsig

På lördagen blev det mässa där vi fick se nya spännande produktnyheter, följt av ett bra föredrag av Bert Karlsson. Vi hann t o m ta en tur till en Outlet i närheten där vi shoppade lite nytt. Kvällen avslutades med stor fest med tema Cirkus. Många var utklädda till clowner, en del var ballerinor, några var djur och jag själv skulle föreställa en lejontämjare. Vi bjöds på en 3 rätters middag samtidigt som vi underhölls av duktiga musiker och artister som jonglerade, lindansade och hängde i trapetser. Sen fortsatte kvällen inpå småtimmarna med musik och dans.


Fläskfilégryta
Ingredienser 4 portioner


600 g fläskfilé
3 dl grädde
150 g tärnad bacon
5-10 pärllökar
3 charlottenlökar
1 stor viltöksklyfta
10 chaminjoner
3 dl vatten
köttbulljong
1 msk soja
salt, peppar
socker


Salta o peppra köttet. Bryn i smör. Ta vara på stekskyn. Stek bacon
och champinjoner. Lägg allt i en stor gryta. Tillsätt alla andra
ingredienser och låt koka på låg värme ca 30 min. Red såsen
med uppvispat mjöl.
Servera med ris och en god mixsallad


Salladsdressing
1 msk rapsolja
2 tsk vit balsamvinäger
1 finhackad charlottenlök
salt o peppar

Kommentarer

  1. Anders Karlskoga9 oktober 2011 kl. 19:46

    Oj, hur har du hunnit att uppdatera din blogg, efter denna helg i Sthlm... :-)
    Ska lägga in din blogg som en favorit, så jag kan kolla upp din matlagning :-)

    Anders

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 mi...