Jag hade aldrig bakat cupcakes innan men nu har jag gjort det två gånger på en vecka och det är riktigt kul faktiskt:. Fantasin ska bara flöda när man bakar Cupcakes och det finns mängder av kreationer på dessa fina bakverk. Min fantasi flödade kanske inte så mycket utan jag koncentrerade mig mer på att få en bra smakkombination. Jag älskar ju choklad, lime och jordgubbar så detta baserade jag mina Cupcakes på idag.
Varför bakar jag då Cupcakes? Jo, i morgon ska jag vara soppvärd på jobbet. Vadå soppa? Jo, det är nämligen så att varje torsdag har vi nätverkande sopplunch på Telekonsult Syd där jag jobbar. Företagare kommer dit och nätverkar, samtidigt som vi bjuder på soppa mellan 11-14. Till kaffet efteråt brukar vi bjuda på kakor men jag bestämde mig för att baka lite gott och ta med mig i stället.
Sopplunchen har vi haft igång sedan 2009 och vi ser det som kundvård samtidigt som andra företagare kommer och nätverkar medan de äter god soppa. Så om du som läser detta nu, inte har något för dig på lunchen i morgon och är i närheten av Växjö,
tveka inte att komma till oss på
Telekonsult Syd...för soppa och telefoni...det kan vi.
Ingredienser till 10 stora eller 20 små Cupcakes 2 ägg 1.5 dl socker rivet skal från 1 lime 150 g smör 1.5 dl gräddfil 100 g 70% choklad 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 msk kakao 1 nypa salt |
Vispa ägg och socker poröst. Riv ner limeskalet och rör om |
Smält smör, choklad och häll i gräddfilen |
Blanda chokladblandningen med äggsmeten |
Blanda mjöl, kakao, bakpulver o salt. Vänd ner i smeten |
Rör om tills det blir en jämn smet |
Fyll formarna till hälften om du gör små cupcakes annars fyll 2/3 av formen |
Grädda 12 min i 200 grader varmluft eller 20 min om du gör stora cupcakes. |
Topping 1 pkt paket philadelphiaost Saft och rivet skal från 1 lime 2 dl florsocker Blanda allt och ställ in i kylen. Garnera Cupcaksen med toppingen och färska jordgubbar |
När jag ändå var igång blev det en plåt Snoddas oxå...eller Kärleksmums som många kallar dom. Cupcakes kanske inte räcker till alla soppgäster så det är bäst att ha en backup-plan.
Glasyr 75 g smör 2 msk kakao 2 tsk vanlijsocker 2 msk starkt kaffe 3 dl florsocker Smält smör och tillsätt resten. Vispa till smeten är jämn i fin. Fördela över hela kakan och toppa med cocos. |
Skär kakan i jämna fina rutor |
Medan kakorna svalnade körde jag till min kära vän Hanna med lite paj som jag lagade igår. Efter några timmar tjejsnack åkte jag hem igen
och garnerade kakorna.
och garnerade kakorna.
Kommentarer
Skicka en kommentar