Fortsätt till huvudinnehåll

Min Lyxiga Entrecote Stroganoff med Linguine...

Ja, då var vi där igen...Fredag och sugen på pasta. Dessutom Halloween vilket innebär galej men framför allt "Bus eller Godis". Dörrklockan har ringt hela kvällen och vi har skrämts av flera roliga små varelser som vi gett godis. Tydligen hade vi så gott godis för några kom tillbaka men skyllde på att de gått fel. Dom är ju för söta!! :)) 


Tillbaka till maten...En ny variant står på menyn ikväll, egen komponerad givetvis. :)) Jag har sagt det förr och säger det igen....JAG ÄLSKAR PASTA och att hitta på nya goda recept!!  Det bästa är att vi snart åker till Italien så jag kan få mer inspiration till min matlagning.

Ingredienser till 4 portioner

600 g Entrecote
150 g Haricots Verts
10 st gourmet tomater
1 silverlök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
4 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 msk kikkomansoja
salt, peppar och socker
Hittar ni inte fina gourmet tomater går det bra med vanlig oxå
men välj de som smakar och doftar bäst.
Skär tomat, lök och vitlök i fina bitar och fräs i smör utan att få färg.
Tillsätt vinet och koka in till hälften av vätskan återstår.
Tillsätt grädde, soja och kryddor.
Sjud ca 20 min tills grädden blivit krämig.
Tillsätt bönorna och sjud ytterligare 10 min.
Salta och peppra köttet och skär i fina strimlor. Minutstek i smör.
Lägg köttet i såsen och låt koka ihop på svag värme en kort stund.
Köttet får inte koka för att behålla sin mörhet.
Servera med Linguinepasta "al dente" och ett glas rött.


Happy Halloween alla monsterdiggare!!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...