I morgon kommer mina kära föräldrar hem och stannar över helgen så idag har jag satt ihop en tre-rätters meny till fredag kväll. Det mesta kommer jag laga på fredag men redan idag förbereder jag efterrätten som kommer bli en ny variant på Créme Brülée. Varför inte testa en variant med choklad? Jag hittade ett bra grundrecept i en av mina kokböcker men tyckte det blev lite tråkigt med bara chokladsmak så jag fick ta fram fantasin igen...
En kombination som alltid funkar är ju Choklad-Apelsin-Konjak och så blev det...
Ingredienser till 6 portioner
100 g mörk choklad med apelsinsmak (minst 70% kakao)
3 dl grädde
1,5 dl mjölk
1/2 msk konjak
1 msk rivet apelsinskal
4 äggulor
1 dl socker
rårörsocker till gratinering
En kombination som alltid funkar är ju Choklad-Apelsin-Konjak och så blev det...
Ingredienser till 6 portioner
100 g mörk choklad med apelsinsmak (minst 70% kakao)
3 dl grädde
1,5 dl mjölk
1/2 msk konjak
1 msk rivet apelsinskal
4 äggulor
1 dl socker
rårörsocker till gratinering
Fyll 6 eldfasta formar och ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills de stelnat. |
Kommentarer
Skicka en kommentar