Idag tog jag verkligen ut svängarna och gav mig på Indiskt. Visst, man kan köpa jättegoda kryddblandningar från Santa Maria och bara blanda med lite cocosmjölk, sen är det klart men jag ville göra min egna variant. Det kändes som jag drog fram hela kryddsamlingen och jag har svårt att ange exakta mått som jag tog utan jag kände mig fram, vilket jag
i o f s brukar göra. Det blev i alla fall ett mycket lyckat resultat. Gissa om jag blev glad.
Nu kan jag indiskt oxå!! :))
Lite svårt att ange måtten men jag uppskattar att jag tog följande.
Smaka hela tiden av kryddblandningen så att det blir en bra balans mellan kryddorna och tillsätt mer efter smak.
500 g kycklinginnerfilé
1 burk cocosmjölk
1/2 dl grädde
1 stor skalad morot
100 g gröna bönor
Basmatiris
1/2 dl grädde
1 stor skalad morot
100 g gröna bönor
Basmatiris
Skär kycklingen i tunna fina strimlor. Stek hastigt i olja tills den är genomstekt.
Häll 1 msk rapsolja i stekpappan och häll i kryddblandningen. Fräs lite tills doften stiger. |
Häll i den stekta kycklingen och fräs ihop med kryddorna. |
Tillsätt cocosmjölk, grädde och mynta. Sjud i ca 10 min. Krydda mer efter behov. |
Skala morötterna precis som en potatis så du får tunna fina strimlor. |
Blanchera bönorna i 2 min. Tillsätt bönor och morötter i såsen och sjud ytterligare 5 min. |
Kommentarer
Skicka en kommentar