Fortsätt till huvudinnehåll

Summering av våra härliga dagar i Rom...

Nyss hemkomna efter tre underbara dagar i vackra Rom. Vädret har varit med oss till stor del med behagliga 16 grader och tidvis sol. Regnet kom först på lördag eftermiddag och då i form av en störtskur men som gick över relativt snabbt. Inget har hindrat oss från att vara ute i alla fall och vi har fått bra med motion. Vi har utforskat det mesta då allt låg inom räckhåll från vårt hotell. Det jag skulle vilja ha mer tid till är att utforska det gastronomiska men man kan ju inte äta hur mycket som helst så det får bli en resa till en annan gång. Vi har ätit både bra och dåligt, hamnade tyvärr på en riktigt dålig restaurang sista kvällen men överlag är vi nöjda med maten vi ätit.


Lördagen som var vår sista heldag, tog vi taxi till Vatikanstaten där vi besökte Peterskyrkan där Påven håller till. Denna gigantiska kyrka med målningar i taken och utsmyckning som förmodligen inte går att värdera, var mäktigt att se. Därifrån promenerade vi över de vackra broarna över floden Tibern som ledde oss in genom gamla stan. Allt är ju förvisso gammalt i Rom men det finns en gammal fin stadsdel med mysiga gränder och gamla torg med monument från Romarriket. Vi stannade och åt god lunch på en Trattoria och givetvis satt vi ute då nästan alla restauranger har uteserveringar. Nästan hemma började det tokregna så vi sökte skydd under tak. Regnet varade inte länge så vi traskade snabbt hem till hotellet och vilade upp oss till kvällen.

St Peterskyrkan, Vatikanstaten
Balkongen där Påven står och vinkar :)
En av många vackra broar över Tibern
Lunchpaus på Trattorian
Varm och god grönsakssoppa
Jag åt grillad kyckling med rostad potatis...mycket gott!!
Ola åt en god grillad ryggbiff

Vackra fasader
Piazza Navona
Templet Pantheon på torget Rotonda,
byggt av Romarna för mer än 2000 år sedan
Mysiga gågator genom Gamla stan
Julpyntat även i Rom
Lyxiga Shoppinggatan under hällregn
En öde Spansk Trappa, tog tillfället i akt att plåta då det regnade som mest.
Man ser nog den sällan folktom annars :)
Bresaola med parmesan, ruccola och olivolja.
Detta är ju svårt att misslyckas med och det var det enda som
smakade gott på Syltan vi hamnat på.
Trodde jag skulle få återuppleva min favorit-ugnsbakade fisk
á la Alicante men det saknades en hel del smaker. Bilden ser dock
helt ok ut. Olas mat kunde jag inte ens ta kort på,

 för så oaptitligt och smaklöst var det.
Avslutade kvällen med Grappa och Irish Coffee på vår stambar

En liten chokladmuffin gick oxå ner...
Ciao Ciao Roma, Arrividecci!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 mi...