Fortsätt till huvudinnehåll

Varning för fruktkaka med 2 liter whisky...

Denna veckan har varit hysterisk med alla möjliga aktiviteter så jag har knappt hunnit laga någon mat och därför har det inte blivit många recept på bloggen heller. helgen är uppbokad med roligheter den oxå och i kväll ska vi på julbord på Kosta Boda Art Hotel med arbetet samt respektive. Klockan 17 kommer Ramkvillabussen som ska ta oss till Kosta där vi äter gott. Kl 22 åker vi tillbaka till stan där festen fortsätter.

Tänkte ändå liva upp bloggen lite med en variant på fruktkaka vilken jag dock inte rekommenderar er att baka. Det är ju frivilligt förståss. Jag tyckte i alla fall historien var väldans rolig och kunde inte låta bli att lägga upp den här,
för den handlar ju om mat.

Ha en rolig helg allihopa! :)


Ingredienser

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
Nötter
2 liter whisky

Gör så här:
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilietermått och drick.
Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, tillsätt 1 msk socker och vispa.

Kolla om whiskyn fortfarande är god , drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt.

Schätt på elvischpen igen
Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.

Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt, De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en mat...sched...och schå socker, eller nåt.
Va fan...

Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret och...schå kolla schen whischkyn...

Gå å lägg dej....vem fan schänner för å äta en j*a fruktkaka i alla fall...?

Hick hick...





Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 mi...