Denna veckan har varit hysterisk med alla möjliga aktiviteter så jag har knappt hunnit laga någon mat och därför har det inte blivit många recept på bloggen heller. helgen är uppbokad med roligheter den oxå och i kväll ska vi på julbord på Kosta Boda Art Hotel med arbetet samt respektive. Klockan 17 kommer Ramkvillabussen som ska ta oss till Kosta där vi äter gott. Kl 22 åker vi tillbaka till stan där festen fortsätter.
Tänkte ändå liva upp bloggen lite med en variant på fruktkaka vilken jag dock inte rekommenderar er att baka. Det är ju frivilligt förståss. Jag tyckte i alla fall historien var väldans rolig och kunde inte låta bli att lägga upp den här,
för den handlar ju om mat.
Ha en rolig helg allihopa! :)


Ingredienser
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
Nötter
2 liter whisky
Gör så här:
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilietermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, tillsätt 1 msk socker och vispa.
Kolla om whiskyn fortfarande är god , drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt.
Schätt på elvischpen igen
Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt, De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat...sched...och schå socker, eller nåt.
Va fan...
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret och...schå kolla schen whischkyn...
Gå å lägg dej....vem fan schänner för å äta en j*a fruktkaka i alla fall...?
Hick hick...


Ingredienser
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
Nötter
2 liter whisky
Gör så här:
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilietermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, tillsätt 1 msk socker och vispa.
Kolla om whiskyn fortfarande är god , drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt.
Schätt på elvischpen igen
Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt, De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat...sched...och schå socker, eller nåt.
Va fan...
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret och...schå kolla schen whischkyn...
Gå å lägg dej....vem fan schänner för å äta en j*a fruktkaka i alla fall...?
Hick hick...
Oj oj, ingen kaka i min smak! :-)
SvaraRadera