Fortsätt till huvudinnehåll

Biff Stroganoff på ryggbiff...

Jaha, var tog den här veckan vägen då? Fullt ös med både det ena och det andra. Tennisen har dragit igång och det är verkligen sketkul och jobbigt! 
I onsdags drog vinkursen igång igen och jag var med för första gången. Vi är ett litet gäng som ingår i en studiecirkel där vi provar viner och umgås en gång i månaden, hemma hos varandra. Himla trevlig och bra att äntligen få lära sig lite mer om vin. I maj är det min tur att vara värdinna. 
Då bjuder jag på 6 olika Riesling. :)



Till kvällen blev det husman men det kändes ändå lite lyxigt då vi hade ugnstekt potatis och ryggbiff till Stroganoffen.
Gjorde även en smarrig chokladmousse till efterrätt...såå enkelt och såå gott.
Recept på denna kommer senare... 


Ingredienser till 2 personer
Tid: 40 min

400 g ryggbiff
3 dl grädde
1 stor gul lök
1 stor solo vitlök
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 msk oxbuljong
2 dl steksky
1 tsk sambal oelek
salt
peppar


Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på ugnsplåt. Ringla över olivolja och stek i ugn ca 25 minuter.
Skär köttet i 0,5 cm tjocka strimlor. Salta o peppra och stek hastigt i smör. Lägg köttet på ett fat och låt vila. Ta vara på stekskyn.

Skär lök och vitlök i ganska stora bitar och fräs i smör. Tillsätt, senap, tomatpuré, grädde, fond och sambal. Lått puttra tills såsen blir simmig. 
Smaka av med salt o peppar.
Lägg i köttet precis innan servering.

Efter maten sjönk vi ner i soffan och såg lite goa filmer...
...Bourne Ultimatum och Ocean´s Thirteen

Skön fredagkväll kan man lugnt säga!








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...