Fortsätt till huvudinnehåll

Jag ska på Audition till Sveriges Mästerkock 2012...

ÄNTLIGEN får jag öppna truten!!!


Ikväll kl 20.00 på TV4 går startskottet för andra säsången av Sveriges Mästerkock och jag har sökt till programmet...


Så fort jag fick se på TV4 att man sökte deltagare tvekade jag inte en sekund att söka. Vilken utmaning och vilket äventyr det skulle vara att få medverka tänkte jag. Inte för att jag trodde jag skulle bli uttagen då mer än 2000 personer sökt till programmet. Men så en dag fick jag ett mail från Meter TV att de ville se mig på audition. Jag blev helt stissig och trodde inte det var sant men guuuud va roligt!!! Jag läste nog mailet 100 ggr innan jag insåg att det var på riktigt.

I morgon ska jag alltså göra audition i Göteborg...se hur det går för mig vettja!!

Denna veckan kommer bloggen vara fokuserad på Sveriges Mästerkock då programmet sänds Måndag till Torsdag kl. 20.00

Kommentarer

  1. Gud så roligt, jag ska absolut titta! och håller tummarna. Kram från din gamle kortspelare Jenny

    SvaraRadera
  2. Men herregud så roligt Lina! Du är inte rädd du som ger dig på en sådan utmaning. Jag kommer hålla tummarna för dig så de vitnar!
    Kram och lycka till!!

    SvaraRadera
  3. Riktigt coolt! Jag och Tommy ska bänka oss framför tvn ikväll! :D

    / Linnie

    SvaraRadera
  4. Gissa om vi håller tummarna på Långa gatan 28. Tänk vi kommer ju att bli grannar med en kändis./ Suzanne

    SvaraRadera
  5. Skall hålla både tummar och tår för dig :-)
    Kram från Umeå // Theres

    SvaraRadera
  6. Elisabeth Bonde Törnqvist9 januari 2012 kl. 20:19

    Håller alla tummarna!!!!!!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö