Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling i vitvinsås med senap och västerbottenost...

Åhh va skönt det är med långhelg!! 
Igår kväll invigde vi och några vänner Stars & Stripes, Växjös nya sportbar i stan. Vi åt goda BBQ Spareribs med coleslaw och pommes samtidigt som vi kollade på hockey mellan Växjö Lakers och Djurgården. 
En bra match som slutade 3-0. :)
Lite senare drog DJ:n på med bra musik så vi satt kvar en bra stund.
 Ett riktigt bra ställe om man vill äta och dricka gott samtidigt som man kan titta på sport. Känner man för dans har dom ett litet dansgolv med en DJ som spelar bra musik varje fredag och lördag. 

Idag blev en skön slappdag även om jag fått mycket gjort. Till kvällen lagade jag en god kycklingrätt som vi fått hos mamma och pappa vid några tillfällen.
Rätten går lika bra att göra med fläskfilé men jag körde på kyckling idag.
Ingredienser till 2 personer
Tid: 30 min
400 g kycklinginnerfilé
1 gul lök
1 solo vitlök
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
1 tsk kalvfond
1 dl riven västerbottenost
salt
peppar
socker
500 g potatis
100 g harricot verts

Potatis i ugn
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen tunt, gärna i mandolin.
Lägg på smort plåtpapper och ringla över rikligt med olivolja.
Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.

Kycklingen
Finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingen och 
bryn runt om i smör. Lägg kycklingen på ett fat. Häll 1 dl vatten i
stekpappan och ta vara på stekskyn. Fräs löken i smör. Tillsätt
stekskyn, vin, dijonsenap, grädde, buljong. Smaka av med salt och socker.
Red såsen med mjöl och vatten. Lätt tillbaka kycklingen i såsen och sjud
5-10 minuter. Montera till sist ner 1 dl västerbottenost. 
Servera med ugnstekt potatis och minutkokta harricot verts.

Ha en skön helg allesammans!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 mi...