Åhh va skönt det är med långhelg!!
Igår kväll invigde vi och några vänner Stars & Stripes, Växjös nya sportbar i stan. Vi åt goda BBQ Spareribs med coleslaw och pommes samtidigt som vi kollade på hockey mellan Växjö Lakers och Djurgården.
En bra match som slutade 3-0. :)
Lite senare drog DJ:n på med bra musik så vi satt kvar en bra stund.
Ett riktigt bra ställe om man vill äta och dricka gott samtidigt som man kan titta på sport. Känner man för dans har dom ett litet dansgolv med en DJ som spelar bra musik varje fredag och lördag.
Idag blev en skön slappdag även om jag fått mycket gjort. Till kvällen lagade jag en god kycklingrätt som vi fått hos mamma och pappa vid några tillfällen.
Rätten går lika bra att göra med fläskfilé men jag körde på kyckling idag.
Ingredienser till 2 personer
Tid: 30 min
400 g kycklinginnerfilé
1 gul lök
1 solo vitlök
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
1 tsk kalvfond
1 dl riven västerbottenost
salt
peppar
socker
500 g potatis
100 g harricot verts
Potatis i ugn
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen tunt, gärna i mandolin.
Lägg på smort plåtpapper och ringla över rikligt med olivolja.
Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Kycklingen
Finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingen och
bryn runt om i smör. Lägg kycklingen på ett fat. Häll 1 dl vatten i
stekpappan och ta vara på stekskyn. Fräs löken i smör. Tillsätt
stekskyn, vin, dijonsenap, grädde, buljong. Smaka av med salt och socker.
Red såsen med mjöl och vatten. Lätt tillbaka kycklingen i såsen och sjud
5-10 minuter. Montera till sist ner 1 dl västerbottenost.
Servera med ugnstekt potatis och minutkokta harricot verts.
Ha en skön helg allesammans!!
Kommentarer
Skicka en kommentar