Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling i vitvinsås med senap och västerbottenost...

Åhh va skönt det är med långhelg!! 
Igår kväll invigde vi och några vänner Stars & Stripes, Växjös nya sportbar i stan. Vi åt goda BBQ Spareribs med coleslaw och pommes samtidigt som vi kollade på hockey mellan Växjö Lakers och Djurgården. 
En bra match som slutade 3-0. :)
Lite senare drog DJ:n på med bra musik så vi satt kvar en bra stund.
 Ett riktigt bra ställe om man vill äta och dricka gott samtidigt som man kan titta på sport. Känner man för dans har dom ett litet dansgolv med en DJ som spelar bra musik varje fredag och lördag. 

Idag blev en skön slappdag även om jag fått mycket gjort. Till kvällen lagade jag en god kycklingrätt som vi fått hos mamma och pappa vid några tillfällen.
Rätten går lika bra att göra med fläskfilé men jag körde på kyckling idag.
Ingredienser till 2 personer
Tid: 30 min
400 g kycklinginnerfilé
1 gul lök
1 solo vitlök
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
1 tsk kalvfond
1 dl riven västerbottenost
salt
peppar
socker
500 g potatis
100 g harricot verts

Potatis i ugn
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen tunt, gärna i mandolin.
Lägg på smort plåtpapper och ringla över rikligt med olivolja.
Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.

Kycklingen
Finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingen och 
bryn runt om i smör. Lägg kycklingen på ett fat. Häll 1 dl vatten i
stekpappan och ta vara på stekskyn. Fräs löken i smör. Tillsätt
stekskyn, vin, dijonsenap, grädde, buljong. Smaka av med salt och socker.
Red såsen med mjöl och vatten. Lätt tillbaka kycklingen i såsen och sjud
5-10 minuter. Montera till sist ner 1 dl västerbottenost. 
Servera med ugnstekt potatis och minutkokta harricot verts.

Ha en skön helg allesammans!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...