Detta har verkligen varit en tumult vecka med mycket anspänningar inför Sveriges Mästerkock 2012 som började sändas den 9 Januari.
I torsdags lagade jag min grymma Hummersoppa till 50 personer på jobbet då vi hade årets första sopplunch. Det blev en succé och vi slog rekord men antal soppgäster. Media har oxå varit efter mig hela veckan och det har varit reportage i flera lokala tidningar som SMP, Växjönytt, Magazinet, jag har varit med i P4 Radio Kronoberg och igår kväll innan jag kom hem var jag med i
Mix Megapol på Golden Friday. Riktigt skoj med denna uppståndelse för en sån här grej och jag måste säga att jag är stolt över mig själv.
Jag kan ju tänka mig hur riktiga kändisar har det med media som
ständigt jagar dom...Hihihi
VA!!! Hoppades jag på att får åka hem??? Tror inte det! :)
Hur som helst, det har varit ett äventyr utan dess like och jag ångrar inte en sekund att jag varit med i Sveriges Mästerkock 2012, trots att det inte höll hela vägen. Jag är nöjd med min insats, visst, kanske inte helt nöjd då jag kunde presterat bättre i sista tävlingen men det är ingen idé att älta det mer. Nu är jag ute ur leken och får helt enkelt acceptera det. Detta har gett mig erfarenhet och ännu mer blodad tand på min matlagning så jag hoppas kunna göra nåt nytt kul av det framöver. Nu går jag vidare...
Igår när jag kom hem efter jobbet var jag totalt slut,
mest mentalt men vad gjorde jag då?
Jo, ställde mig i köket och lagade god mat till kvällen och drack ett glas rött.
Det är avkoppling det! :)
Tournedos med inbakad potatis och rödvinsås
Ingredienser till 4 portioner
Tid: 60 min
800 g oxfilé
(Rostas funkar oxå)
400 g potatis
150 g champinjoner
2 solo vitlök
150 g sockerärtor
1 dl Hackad salladslök
1 pkt smördeg på rulle
Sätt ugnen på 190 grader. Riv potatisen grovt och finhacka
champinjoner och vitlök. Stek potatisen på låg värme i smör
tills den är mjuk. Salta.
Fräs champinjoner och vitlök i smör. Salta.
Blanda svampen med potatisen.
Rulla ut smördegen och fördela potatisen. Rulla ihop
och pensla med ägg. Gratinera i 35 minuter.
Låt svalna innan servering.
Fräs sockerärtor, hackad vitlök och salladslök i smör.
Salta och peppra.
Köttet
Skär köttet i 4-5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
Stek runt om i smör, ca 3 min på varje sida.
Låt vila i folie i ca 20 minuter.
Rödvinsås
1 morot
1 solo vitlök
1 gul lök
1 dl hackad fänkål
1 dl hackad rotselleri
1 knippe färsk timjan
5 dl rödvin
3 dl oxbuljong
1 msk tomatpuré
smör
Fräs grönsakerna i smör. Tillsätt vin och buljong och timjan.
Koka ner och red ev. med lite mjöl och vatten. Montera till sist ner smöret.
Smaklig spis!!
Nu ska jag packa väskan och köra till en av min bästa vänner i Jönköping som jag inte träffat på ett tag. Men när vi väl ses känns det som igår.
Det är vänskap det!! <3
Ha en mysig helg allihopa!!!
Kommentarer
Skicka en kommentar