Ojoj, nu var det allt ett tag sedan jag bloggade men det har sin förklaring.
Helgen spenderade jag i Stockholm med nära och kära och veckan har varit full av aktivitet. Vinprovning i går kväll med vårt lilla sällskap som träffas ungefär en gång i månaden för att provar viner, äta lite gott och sitta och surra.
Himla trevligt! :)
Nyss hemkommen från frissan där jag suttit i 3 timmar. Äntligen känner jag igen mig, det blev rejält kopprigt, vilket jag ville och en hel dm kortare vilket oxå behövdes. Lagom till semestern om en vecka. :)
Ikväll kommer bästa vännen hem på lite tjejsnack, vilket var på tok för länge sedan och då ska jag bjuda på Crépes. Blev sugen på det i måndags när det var en av dagens på Golfklubben. Pannkakor på restaurang tycker jag inte om då jag tycker dom alltid är bleka, för tjocka och för söta. Jag vill ha lätta pannkakor med lite sälta i. Det söta lägger man ju på dom så varför sockra?
Helgen spenderade jag i Stockholm med nära och kära och veckan har varit full av aktivitet. Vinprovning i går kväll med vårt lilla sällskap som träffas ungefär en gång i månaden för att provar viner, äta lite gott och sitta och surra.
Himla trevligt! :)
Nyss hemkommen från frissan där jag suttit i 3 timmar. Äntligen känner jag igen mig, det blev rejält kopprigt, vilket jag ville och en hel dm kortare vilket oxå behövdes. Lagom till semestern om en vecka. :)
Ikväll kommer bästa vännen hem på lite tjejsnack, vilket var på tok för länge sedan och då ska jag bjuda på Crépes. Blev sugen på det i måndags när det var en av dagens på Golfklubben. Pannkakor på restaurang tycker jag inte om då jag tycker dom alltid är bleka, för tjocka och för söta. Jag vill ha lätta pannkakor med lite sälta i. Det söta lägger man ju på dom så varför sockra?
Ingredienser till 9 Crépes
Pannkakor
3 ägg
5 dl dl mjölk
2,5 dl mjöl
1 nya salt
smör
Vispa ägg och 1 dl av mjölken.
Tillsätt 1 dl mjöl och salt. Vispa ihop.
Tillsätt resten av mjölken och mjölet och vispa till en jämn smet.
Smaka av med salt
Stek fina tunna pannkakor i smör.
Bechamelsås
25 g smör
3/4 dl mjöl
5 dl standardmjölk
salt
peppar
socker
Gör en bottenredning på smör och mjöl.
Tillsätt mjölken och låt sjuda ca 15 min.
Rör ofta så den inte bränner fast.'
Smaka av med kryddorna.
Fyllning 1
Räkstuvning
1/2 sats bechamelsås
30 skalade räkor
1/2 dl hackad dill
Skär räkorna i 2 delar.
Rör ner räkorna i bechamelsåsen och tillsätt dillen.
Fyllning 2
Champinjonstuvning
1/2 sats Bechamelsats
8 champinjoner
1 stor gul lök
1/2 dl madeira
salt
Hacka lök och champinjoner.
Fräs i smör.
Tillsätt madeiran och låt koka in.
Smaka av med salt.
Häll blandningen i bechamelsåsen och rör om.
Riv lite parmesanost över och grädda 10 min i 150 grader
Så här fina blev dom...och goda förståss!!
Ha en go kväll där ute!!
Japp! Goda blev dom!! Det kan jag verkligen intyga. Speciellt räkcrepesen.... Jisses så smarriga. Tack hjärtat! <3
SvaraRaderaPuss Marie