Fortsätt till huvudinnehåll

Fläskkotletter med sås och potatis efter Bikerlivet i Florida...

Då var jag hemma igen efter tre underbara veckor i Florida på en Harley Davidson, vår drömresa från förra året som vi gjorde en repris på i år. Vi har kört ca 500 mil och 300 av dom på motorcykel. Den första veckan var vi på Bike Week i Daytona, där 500 000 MC-entusiaster samlas varje år för att köra motorcykel på fina vägar, gå på mässor runt om i stan och festa på Main Street som är helt proppfull med motorcyklar och roligt folk. Det är svårt att beskriva känslan hur det är, man måste åka dit för att förstå. Men det är sjuuuukt kul!!!


Det är andra året vi är där och lite speciellt i år då min man byggt en FBI Fat Bagger under 7 månaders tid som vi nu skulle hämta hem. Det var en fantastisk känsla när vi fick se den för första gången i verkligheten och inte på bild som vi gjort den senaste tiden. Den blev helt och hållet efter min mans önskemål och han var mer än nöjd. Denna skönheten skulle vi nu köra genom Florida för att sen skeppa hem...väldigt häftigt faktiskt!!


Två av våra vänner var med oss under två veckor och det var deras första gång i USA så det blev många nya intryck för dom, precis som för oss första gången...men det är ju det som är så underbart!! 
Man får ju inte nog och det fick inte dom heller!!!

Underbara vägar i strålande väder...
Någon bil i sikte??
Omelett Daytona Style varje dag till frukost...Yammi!

Efter veckan i Daytona körde vi västerut till Tampa där vi övernattade innan vi fortsatte till Everglades på vår väg ner till Key West. Det blev två heldagar på hojjarna på totalt 20 timmar. I Everglades stannade vi och kollade på alligatorerna som ligger utmed vägen och vi åkte även en träskbåt så man fick en blid på hur landskapet ser ut. Everglades är lika stort som Småland...ja då kan ni ju förstå vilket gigantiskt träsk detta är. 
Mäktigt!!!


Vi fortsatte ner till Key West och vägen dit är ren njutning i den 30 gradiga värmen. Denna gången fick vi uppleva solnedgången på vägen vilket var otroligt vackert. Det är tredje gången jag är i Key West och jag älskar det mer och mer för varje gång jag är där och min högsta önskan är att driva ett litet mysigt B&B i Key West någon gång...så jag har lite att jobba på om man säger så. Visioner måste man ha!!

 Solnedgång över 7 mile bridge...

Vägen dit går över hela 42 broar med små fina öar i mellan men Key West är ändå den finaste och ligger längst söder ut...med bara 20 mil till Cuba så man är halvvägs nere i Karibien. Öarna man passerar är bl a Key Largo, Isla Morada, Big Pine Key, Duck Key, Marathon Key och många mer.
I Key West är det lugnt liv och man kör inte så mycket hoj utan det är bad, sol och publiv som gäller här men det är en sån skön stämning helt enkelt så här stannade vi 5 nätter och vilade upp oss efter intensiva Daytona.

 Vårt supermysiga hotell mitt i stan...
 Willie T's, Vårt favoritställe med bra trubadursång på kvällarna...
 Hard Rock Café, bra lunchställe där vi åt ofta...
 Världskända Sloppy Joe´s Bar
 Southernmost Point - bara 20 mil till Cuba...
 Sköna stränder
7 mile bridge dagtid

Efter Key West körde vi till Fort Lauderdale i 2 dagar där Mia och Davids resa slutade men vi fick två kvällar på stan ihop innan det var dags att säga hejdå. Vi har inte ätit någon gourmetmat under vår resa utan det har blivit lätt mat och ofta Ceasarsallad, Chickenwings, Rib´s med Coleslaw eller nån god pasta. Dom är duktiga på mat i USA och man hittar många bra prisvärda ställen med god mat.


Vi lämnade Ft Lauderdale och styrde kosan 70 mil norrut till Jacksonville där hojjen skulle lastas på en container för att skeppas hem till Sverige. Kändes konstigt att lämna den men vi hoppas allt går bra och att den kommer hem om 3 veckor. Vi saknar den redan. Det är inte samma känsla att köra bil som hoj kan jag ju lova.


Vår sista vecka spenderade vi på Marco Island utmed Gulfen där vi njöt av sol och bad i 3 dagar. Fast Marco Island är ett väldigt lugnt ställe där det mesta kretsar kring hotellanläggningarna så hittade vi en Irländsk Pub som vi åt och drack lite gott på, där träffade vi även lite kul folk som vi festade till det med nån kväll.


Resan går mot sitt slut och det har blivit dags att åka tillbaka till Miami och slutföra det sista innan hemfärd. Det blev en natt i Miami med lite shopping och slutligen en kväll på Ocean Drive där allt händer.

Tack underbara Florida för denna gången...we'll be back!!

Klockan 18 steg vi innanför dörren idag och hade då varit på resande fot i 24 timmar. Vi packade upp och tvättade allt sen körde jag raka vägen till affären och handlade mat. Vad är bättre än ett stort glas mjölk och husman när man kommit hem från semester?? 
Så fick det bli..fläskkotletter med sås och potatis.

 Ingredienser

4 fläskkotletter med ben
1 lök
1 vitlök
8 champinjoner
3 dl grädde
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
köttbuljong
salt 
peppar
socker
potatis

Salta och peppra köttet och stek runt om tills de fått fin färg. Häll på lite vatten och brässera dem under lock en stund. Lägg över kotletterna på ett fat och täck med folie. Låt vila 15 min innan servering.

Ta vara på stekskyn. Häll på 1 dl vatten och grädden. Smaksätt med sambal oelek, soja och lite buljong efter smak. Salta och peppra efter behov. 
Red såsen med mjöl och vatten.

Koka potatisen i saltat vatten.

Skär champinjoner, lök och vitlök och stek i smör. Salta och peppra.

Nu ska jag se reprisen av Sveriges Mästerkock 2012 som jag missat under min semester. Jag vet ju redan vem som vann men jag måste se finalen.
Stort grattis Sigrid till vinsten!!

I natt kommer jag förmodligen sova som en stock!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 mi...