Jag har fortfarande lite jetlag men efter en natt sömn till borde jag vara på banan igen. Konstigt att man kan vara trött efter 3 veckor semester. Ok, vi har ju inte haft någon slappsemester precis utan det har varit aktivitet i stort sett hela tiden med undantag för några dagar men under själva resan har jag inte varit trött, utan tvärtom. Men det är den där jetlagen som ställer det och det är första gången som jag kan minnas att jag varit så trött efter en USA-resa...men det går ju över.
Därför blir det bara lite lätt mat på kvällarna men till helgen ska jag göra en liten påskbuffé tänkte jag. Idag köpte jag färdiggrillade kycklingklubbor och i stället för att ha en sallad till var jag sugen på lite god pasta så jag slängde ihop det jag hittade i kylen. Köpte även en ny typ av penne pasta från Zeta som blev jättegod till.
Ingredienser till 2 personer
3 färdiggrillade kycklingklubbor
3 dl Zeta Strozzapreti pasta
1 msk olivolja
1 solo vitlök
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 dl grädde
12 cocktailtomater
10 svarta kalamata oliver
salt
en nypa socker
Fräs hackad lök och vitlök i olivolja.
Dela tomaterna och oliver och häll i grytan.
Tillsätt vinet och låt koka in.
Tillsätt grädden och sjud tills såsen blivit krämig.
Smaka av med salt o, lite socker.
Koka pastan al dente och blanda ner i såsen.
Rör om väl.
Servera pastan med en ljummen kycklingklubba
och riven parmesanost.
Ha en skön kväll!!
Kommentarer
Skicka en kommentar