Sommaren är äntligen här och låt den stanna till oktober. Jag älskar värme, det kan aldrig bli för varmt men det bästa klimatet är nästan som nu...fattas bara några grader så är det ultimat. Sommarmat för mig är pajer, sallader, grillat förstås och småplock. Jag får inte nog av paj så ikväll lagade jag en pestopaj som vi ska äta i morgon när en av mina bästa vänner kommer på besök.
Ingredienser till en normalstor paj
Pajdeg
3 dl mjöl
100 g smör
1 ägg
Kör allt i matberedaren och kavla ut.
Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader.
Pesto
1/2 kruka basilika
1/2 kruka persilja
1 solo vitlök
1 msk pinjenötter
25 g parmesanost
Mixa allt i mat beredaren.
Häll över allt i en skål och tillsätt 1/2 dl olivolja.
Smaka av med salt.
Låt stå medan pajskalet gräddas.
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
200 g riven smakrik ost
salt
Vispa ihop äggstanningen och tillsätt peston.
Fyll pajskalet med osten och toppa med pestoblandningen.
Grädda i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och stelnat.
Servera pajen med kallrökt lax, smaksatt med rivet limeskal.
Perfekt även till buffén!
Smaskens!
Kommentarer
Skicka en kommentar