Äntligen lite matlagning igen...Bloggen har stått still några dagar men det beror på många aktiviteter som vanligt. I helgen var jag i Stockholm på konferens och mässa med Ring Up och som vanligt är det roligt att träffa kollegor i branschen där nytt och nöje förenas. Maten var dock inge vidare i går kväll. Förrätten var Antipasti, förvisso gott och svårt att misslyckas med men huvudrätten var katastrof. Det serverades en kalvfilé-tournedos som var kokt och den kändes som en falukorv i konsistensen. Till detta fick vi ett smaklöst potatisstomp och en geggig tomatsås. Desserten var däremot god så visst, jag blev mätt. Resten av kvällen blev det dans och fest.
En himla skojig helg!
På vägen hem i tåget satt jag och funderade på vad jag skulle laga till kvällen och blev sugen på en av mina favoriträtter som barn. Mammas drömskinka...Vet faktiskt inte var hon hittat receptet men det är löjligt gott och så enkelt att göra. En perfekt rätt en trött söndag som denna ;)
Ingredienser till 4 portioner
300 g rökt skivad smörgåsskinka
1 stor purjolök
2 tomater
3 dl grädde
0,5 dl sötstark senap
0,5 dl majonäs
riven ost
Skär purjon i 6 cm långa bitar.
Förväll purjon några minuter i vatten.
Sila och spola av med kallt vatten.
Lägg en hög purjo på varje skinkbit och rulla ihop.
Lägg skinkrullarna i en eldfast form.
Skär tomaterna i klyftor och lägg mellan skinkrullarna.
Vispa grädde ganska hårt.
Tillsätt senap och majonäs och vispa lite till.
Täck skinkrullarna med gräddsåsen.
Toppa med riven och och gratinera i 200 grader tills osten
blivit gyllenbrun och grädden puttrar.
Servera med kokt potatis.
Mums fillibabba...
Sjukt gott!
SvaraRaderaSatt själv ikväll och tänkte på maträtt och kom precis på som du min favvo rätt som mamma gjorde när jag var liten!
Hitta ditt recept ringde mamma ! Samma exakt!!!!
Gud så gott det skall bli det vattnas redan i munnen :-)
/Anja