Då var årets Sweden Rock Festival över för denna gången och jag längtar redan till nästa år. Fyra hysterikst roliga dagar i gott sällskap och det blev en hel del god mat i stugan då vi hade många mat-tokiga vänner med oss. Det blev dessutom lite tid över för några sköna hojturer på mysiga vägar innan festen drog igång. Många bra band har vi lyssnat på men höjdpunkten för mig var när Axel Rudi Pell spelade på fredagen, jag fick gåshud och en tår i ögat för såååå bra är han på sin gitarr, för att inte tala om sångaren Johnny Gioeli med sin fantastiska röst. Jag är sååå glad att få ha sett dem live, ett av mina absoluta favoritband.
I kväll blev det en enkel men god pasta Carbonara, orkade inte lyfta ett hantag mer än så, dessutom tråkigt väder så jag behövde inte ha dåligt samvete för att sjunka ner i soffan framför fotbolls-EM.
Ingredienser till 4 portioner
300 g rökt sidfläsk
1 stor gul lök
2 solo vitlökar
3 dl grädde
grovmalen svartpeppar
salt
4 äggulor
Koka pastan al dente.
Kläck äggulorna och låt de bli rumsvarma.
Stek fläsk och hackad lök hastigt.
Tillsätt grädden och sjud till såsen blir krämig.
Salta och peppra.
Sila bort vattnet ut pastan och vänd ner i Carbonaran.
Servera med riven parmesan och en äggula.
Buona Fortuna!
Kommentarer
Skicka en kommentar