Fortsätt till huvudinnehåll

En helt vanlig Pasta Carbonara...

Då var årets Sweden Rock Festival över för denna gången och jag längtar redan till nästa år. Fyra hysterikst roliga dagar i gott sällskap och det blev en hel del god mat i stugan då vi hade många mat-tokiga vänner med oss. Det blev dessutom lite tid över för några sköna hojturer på mysiga vägar innan festen drog igång. Många bra band har vi lyssnat på men höjdpunkten för mig var när Axel Rudi Pell spelade på fredagen, jag fick gåshud och en tår i ögat för såååå bra är han på sin gitarr, för att inte tala om sångaren Johnny Gioeli med sin fantastiska röst. Jag är sååå glad att få ha sett dem live, ett av mina absoluta favoritband.


I kväll blev det en enkel men god pasta Carbonara, orkade inte lyfta ett hantag mer än så, dessutom tråkigt väder så jag behövde inte ha dåligt samvete för att sjunka ner i soffan framför fotbolls-EM.

Ingredienser till 4 portioner

300 g rökt sidfläsk
1 stor gul lök
2 solo vitlökar
3 dl grädde
grovmalen svartpeppar
salt
4 äggulor

Koka pastan al dente.
Kläck äggulorna och låt de bli rumsvarma.
Stek fläsk och hackad lök hastigt.
Tillsätt grädden och sjud till såsen blir krämig.
Salta och peppra.
Sila bort vattnet ut pastan och vänd ner i Carbonaran.
Servera med riven parmesan och en äggula.

Buona Fortuna!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö