söndag 17 juni 2012

Familjehelg med köttfärspaj, supermöra grillade revben och fläskkarré med Coleslaw Daytona style...

Veckan tillända och tyst i huset efter att min familj åkt hem till Göteborg igen. Äntligen fick jag ihop så att alla kunde komma samtidigt, mamma, pappa och syrran med familj.
Vädret var upp och ner men vi gav oss 17 på att sitta ute o äta på kvällen. 
På eftermiddagen åt vi köttfärspaj med sallad och när molnen sprack upp kunde vi sitta ute och njuta medan barnen spelade lite fotboll i trädgården. Sen kom regnet igen men vi satt skyddade under balkongen, barnen gick in och spelade FIFA på deras playstation som de hade med sig. De fick även testa 3D på vår TV så nu vet ju Antonio vad som väntar när de kommer hem...ny TV! :))


Trots regn på kvällen, blev det en heldag ute med grillade revben och fläskkarré som jag preppat i ugnen under dagen för att få riktigt mört kött. Till det gjorde jag en coleslaw Daytona style, stekt färskpotatis och en god steksky av köttsaften. Jag har aldrig sett pappa äta så mycket och det märktes att han hamnade i matkoma för det tog inte många sekunder innan han sov när vi satte oss i soffan för att kolla på fotboll senare. :))
Tack min älskade familj för att ni förgyllde helgen hos oss!
Älskar er alla!!
 
 
Recepten finner ni längst ner i inlägget...
 Mor och döttrar <3<3<3
Dryckespaus...
 Spelpaus...
 Kockan...där jag trivs som bäst...
 Grillkungen...
 Min goa svåger
 Min matglada far...
 Systeryster <3
 Pajasen Jesper har mycket att berätta, både över och under bältet...
Oj, nu blev det pinsamt...
Mina fotoassistenter...
Syskonkärlek <3

Maten
Köttfärspaj...se recept under fliken paj

Coleslaw Daytona Style
1/2 kålhuvud
5-6 morrötter
1 mango
500 g majonäs (1 glasburk)
1-2 dl dijonsenap
2-3 msk vit balsamvinäger
vitlökskrydda
salt
peppar


Skär kål och mango fint men var för sig i matberedaren.
Riv morrötterna grovt med rivjärn och blanda med kål och mango.
Tillsätt majönäs, senap och vinäger.
Smaka av med kryddorna.
Låt stå i kylen några timmar innan servering.

Linas Rubbade Revben och fläskkarré

Ingredienser till 4 personer

2 kg Spareribs
500 g hel fläskkarré
*Rubb av goda grillkryddor

* Rubb är en kryddblandning av torra kryddor som man gnider in köttet med.
Putsa bort hinnan på revbenens insida.
Skär karrén i 4 lika tjocka skivor.
Gnid in revben och karré i rubben.
Linda in köttet i folie och stek 2 timmar i ugn 175 grader.
Gör en stekskyn av köttsaften och red med lite mjöl o vatten.

Glaze
Rapsolja
honung
chilisås
soja
vitlökskrydda
grillkrydda
BBQ-sås

Blanda allt och glaza revben och karré innan de grillas hastigt.
Jag lovar, köttet bara ramlar isär och är såååå saftigt och gott.
Servera med coleslaw, stekt färskpotatis och steksky.

Grillat, när det är som bäst!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar