Mitt deltagarskap i årets upplaga av Sveriges Mästerkock har sannerligen öppnat nya dörrar för mig. I måndags kväll gjorde jag mitt första gästspel på Lagerlunden i Växjö, vilket var hur roligt som helst.
Min väninna Åse, som är försäljningschef på Elite, tillfrågade mig om jag var intresserad av att medverka på ett företagsevent med mat som huvudtema och givetvis tackade jag JA till detta. I april satte vi oss ner och spånade ihop ett roligt upplägg. Jag och kocken på Lagerlunden komponerade ihop en trerätters meny som kunderna skulle laga under kvällen. Min hummersoppa som tog mig vidare till slutkvalet i Sveriges Mästerkock blev förrätten på menyn.
Innan gästerna kom styrde jag och kocken upp allt i köket och placerade ut alla ingredienser på respektive station sen var det dags för gästerna att komma.
Min väninna Åse, som är försäljningschef på Elite, tillfrågade mig om jag var intresserad av att medverka på ett företagsevent med mat som huvudtema och givetvis tackade jag JA till detta. I april satte vi oss ner och spånade ihop ett roligt upplägg. Jag och kocken på Lagerlunden komponerade ihop en trerätters meny som kunderna skulle laga under kvällen. Min hummersoppa som tog mig vidare till slutkvalet i Sveriges Mästerkock blev förrätten på menyn.
Innan gästerna kom styrde jag och kocken upp allt i köket och placerade ut alla ingredienser på respektive station sen var det dags för gästerna att komma.
När gästerna kom bjöd vi på Champagne och små goda snittar medan de minglade runt och hälsade på varandra. Några av gästerna var t o m kända för mig då de är kunder på Telekonsult Syd där jag jobbar. Därefter hälsade Åse välkommen och berättade lite om kvällens upplägg och sen höll jag en presentation om mig och mitt äventyr i Sveriges Mästerkock 2012.

Sen var det dags att inta storköket. Gästerna delades in i 3 lag sen gick de till sina stationer där de skulle tillaga menyn enligt våra recept. Alla var verkligen jätteduktiga och det var en härlig stämning i köket och under tiden de lagade bjöds det på förfriskningar. Någon hade aldrig jobbat med färsk hummer tidigare så det kändes extra roligt att få dela med mig av min kundksap.
Lag "Förrätt" är redo att göra Hummersoppa...
Hummersoppan är redo att serveras...mums
Lag "Huvudrätt" förbereder potatisen...
Lag "Dessert" häller upp chokladmoussen...
Efter 90 minuters matlagning satte vi oss till bords och njöt av
trerätters menyn som såg ut så här...
*
Förrätt
Linas Hummersoppa med somrig sallad
Vitt vin
Emiliana Adobe reserva Gewürtztraminer Rapel valley, Chile
*
Huvudrätt
Helgrillad kalvrygg med färskfriterad pommes, hemslagen bearnaise och säsångens primörer
Rött vin
2010 Atico Sigillo, Primittivo Di Manduria, Italien
*
Dessert
Chokladmousse med limemarinerade jordgubbar och krispigt flarn
Kaffe med avec
Åse avslutar med lite information kring Elite och deras tjänster sen blev det prisutledning till vinnande lag som blev desserten, tätt föjt av soppan...

Efter en härlig kväll men underbar mat och trevlig stämning kunde jag nöjt cykla hem. För min del är detta bara början...så vem vet...snart dyker jag upp nån annan stans? :)
Reportage om kvällens event kommer i nästa utdelning av Magazinet så håll utkik i brevlådan vettja...eller läs mer här :)
Härligt jobbat Lina!
SvaraRadera:)
Tack Åke! :)
RaderaVad roligt lina :) .. Visst är det roligt när man får gäst spela!! Glad midsommar !! Kran
SvaraRaderaJa, visst är det Eva-Lott!! :) Tack det samma till dig! Kram
Radera