fredag 29 juni 2012

Wraps med ljummen laxsallad smaksatt med fänkål, vitlök och lime...

Dagen började så bra med strålande sol och jag tog en joggingtur runt sjön innan jobbet. Pigg och glad hela dagen tills det var dags för mer regn på eftermiddagen. Jaha...åter en helg med dåligt väder tänkte jag. Då blir det ingen grill ikväll heller utan jag fick tänka om. Till lunch åt jag på golfklubben som bjöd på god wienerschnitzel med persiljesmör, vinsky och stekt färskpotatis. Därför kände jag för nåt lätt till kvällen. 
Wraps funkar alltid men för ovanlighetens skull improviserade jag ihop en fräsch laxfyllning samt en variant med kyckling.
Ingredienser till 4 wraps

4 st stora tortillawraps
300 g laxfilé
1 solo vitlök
1/2 dl fänkål
smör
4 blad isbergssallad
1 rödlök
1/2 paket fetaost
olivolja
rivet limeskal
limesaft
salt 
peppar
socker

Blanda olivolja, limeskal och limesaft i en stor skål.
Salta, peppra och smaka av med lite socker.
Skär löken i tunna strimlor och låt marineras i dressingen.
Skär salladen fint.
Rör ner fetaost och salladen precis innan servering

Skär laxen i tärningar.
Hacka vitlöken fint och skär fänkålen i små fina bitar.
Fräs vitlök och fänkål i smör.
Tillsätt laxen och låt fräsa ca 5 min.
Blanda ner laxblandningen i salladen.
Fyll wrapsen med laxsalladen och servera direkt.



Kycklingwrap
Ingredienser till 4 wraps

300 g färsk kycklingfilé
1 påse Santa Maria fajita mix
1 gul lök
1/2 dl grädde
smör
Isbergssallad
2 hackade tomater
1 rödlök
hackad gurka

Skär kycklingen i små bitar.
Hacka löken.
Fräs kyckling och lök o smör.
Tillsätt fajitamixen och stek under omrörning.
Häll på grädden och låt sjuda tills den kokat in och kycklingen är klar.
Fyll wrapen med sallad, tomat, lök, gurka och kyckling.
Ha en skön helg!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar