onsdag 18 juli 2012

Linas Croque Monsieur på gott surdegsbröd...

På helgerna brukar jag göra goda och lite lyxigare mackor till frukost än bara knäckebröd som jag normalt äter. En av de särklass bästa mackorna jag vet är Croque Monsieur. En helt enkel varm ost och skinkmacka men på ett lite lyxigare vis och jag vet inte varför den är så god. Brödet gör ju givetvis sitt och i lördags när jag var på stan handlade jag ett gott surdegsbröd som jag använde till mackorna. Det blir helt klart godare än ett vanligt vitt rostbröd. 


Till mackan är det gott med en fräsch sallad och till den gör jag en senapsdressing då det även är senap på mackan.
Så jäkla gott och fräsch men framför allt enkelt att göra så när du vill ha en smarrig macka, gör då denna! :)

 Ingredienser till 1 macka

1 skiva gott surdegsbröd
dijonsenap
2 skivor god rökt skinka
Grevéost
skivad tomat

Sätt ugnen på 200 grader.
Bred brödet med dijonsenap.
Lägg på ett lager med ost.
Lägg på skinkskivorna och tomaterna.
Toppa med ett lager ost till.
Grädda mackorna ca 10 min tills osten smällt.
Ändra ugnen till grill och kör några minuter så att osten får fin färg.

Sallad
Blandsallad
rödlök
Skivat äpple

Skölj salladen och skär lök och äpple fint.
Ringla över dressingen.

Dressing
1 msk skånsk senap 
1-2 msk vit balsamvinäger 
1 dl rapsolja

Vispa ihop senap, vinäger och krydda.
Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du hela tiden vispar så 
att den får en tjock fin konsistens.


Smaklig frukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar