Äntligen lite aktivitet i köket och det är verkligen dags att tömma kylen på sånt som gärna vill krypa ut under rötmånaden som råder. Jag hittade en påse paprikor och började tänka ut vad man kan göra av dom?? I veckan köpte jag ett gäng grillade kycklingklubbor på Maxi som vi ätit på kvällarna med lite sallad och tänkte att lite marinerad paprika kunde vara gott till som variation...och så blev det. Ett bra tips till buffén är det dessutom!
Ingredienser till 2 personer
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 solo vitlök
god olivolja
salt
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär paprikan i stora bitar och grilla i ugn ca 20 min
tills de blivit svarta och skrynkliga.
Låt svalna och dra sedan bort skinnet.
Lägg i en skål/burk och täck med olivolja.
Skär vitlöken i bitar och lägg i skålen.
Smaka av med salt.
Låt stå 1 dygn i kylen innan servering.
Gott som tusan och dessutom nyttigt! :))
Kommentarer
Skicka en kommentar