En härlig sensommardag med klarblå himmel till ända och på vägen hem från jobbet köpte jag nya färska örtkryddor som jag fyllde mina krukor i köket med. Jag ser alltid till att ha färska kryddor hemma. Innan kvällsmaten tog jag en skön promenad runt sjön och det vimlade av motionerande folk ute i kväll. Sen snurrade jag ihop en god pasta innan vi skönk ner i TV-soffan.
Ingredienser till två portioner
300 g skinkschnitzel
1 rödlök
2 solo vitlök
12 basilikablad
6 kvistar färsk timjan
2 tomater
1,5 dl vitt vin
0,5 dl steksky
2 dl grädde
smör
salt
peppar
Skär köttet i strimlor. Salta o peppra och bryn hastigt i smör.
Lägg köttet på ett fat och låt vila.
Koka ut stekskyn med 1 dl vatten och häll i en skål.
Fräs hackad vitlök, timjan, basilika och strimlad rödlök i smör.
Tillsätt hackade tomater och stek nån minut.
Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
Tillsätt grädde och stekskyn från köttet.
Låt sjuda ca 15 min tills såsen blivit krämig.
Smaka av med salt o peppar.
Koka pastan under tiden.
Häll till sist i köttet och låt sjuda någon minut innan servering.
Servera med Linguinepasta och riven parmesanost.
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar