Hela helgen har vi ätit T-benstek men hur mycket vi än åt gick inte allt åt så av resterna gjorde jag en god Biff Rydberg som vi åt i söndags kväll. I veckan har jag fått ett litet catering-uppdrag åt en kompis som ska ha fest och själv ska jag förbereda lite plockmat till helgens tjejfest. Då ska jag bjuda på spanskt tema med Tapas och Pinchos (små bröd med pålägg).
Ska bli riktigt kul med en redig fest igen!
Ingredienser till 4 portioner
8 potatisar
2 gula lökar
200 g oxfilé
400 g ryggbiff
4 äggulor
riven pepparrot
persilja
salt
peppar
Senap & Pepparrotscréme
2 dl grädde
0,5 dl créme fraiche
3 msk dijonsenap
1 msk skånsk senap
2 msk riven pepparrot
Vispa grädden och tillsätt resten.
Tärna potatisen och koka ca 10 min. Ånga av.
Skiva löken tunt och stek i smör utan att få färg.
Blanda potatis och lök i en eldfast och ringla över olivolja.
Stek klart i ugn tills potatisen fått lite färg och är genomstekt.
Tärna köttet och stek hastigt i smör tills det blivit rosa inuti.
Salta och peppra köttet.
Lägg köttet ovanpå potatisen och toppa med riven pepparrot och persilja.
Servera med äggula och senapsgrädde.
Fasiken va gott, en riktig höjdare!!
Kommentarer
Skicka en kommentar