Denna helgen är det matmässa i Växjö, MAT2012, och hela stortorget är en stor mötesplats där 80 matproducenter ställer ut i ett gigantiskt tält, de flesta av dom är lokala. Hela dagen har det varit mässa med försäljning, smakprovning, tävling och tältet har varit fullt i stort sett hela dagen. Jag blev inbjuden till VIP-kväll idag, så när det var slut för allmänheten fick vi VIP-inbjudna komma. Vi var ett antal inbjudna som i lugnt tempo kunde mingla runt och titta, smaka och handla av alla läckerheter som fanns. Jag köpte med mig surdegsbröd, två olika korvar, ekologiska grönsaker, rökt rådjursstek, rågkringlor och lite annat smått och gått. Det blev en del provsmakning oxå men jag ville inte äta för mycket då jag skulle hem och laga Bookmaker Toast på Entréote som min man köpt i Mannerströms Saluhall i veckan. Gissa om det var gott?? Och vilket kött säger jag bara!! Varsin biff på 300 gram med en fin marmorering och hur mört som helst. Lovely!!!
Ingredienser till 2 mackor
2 skivor gott surdegsbröd
2 skivor Entrécote
Krispsallad
1/2 rödlök
2 äggulor
1 dl riven pepparrot
salt
peppar
Dijoncréme
1 dl Créme fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
Låt köttet vila ett par timmar i rumstemperatur.
Skär salladen och skiva löken fint.
Salta och peppra köttet.
Grilla köttet i grilljärn/häll utan fett ca 2 min på varje sida.
Låt vila 10 min.
Droppa lite olivolja på brödet och stek i grilljärnet tills det fått lite färg
Blanda dijoncrémen och bred på brödet.
Lägg på sallad och lök.
Transchera köttet och lägg ovanpå salladen.
Lägg på en hög pepparrot på köttet och toppa med äggulan.
Servera med ett gott rött vin.
Ingredienser till 2 mackor
2 skivor gott surdegsbröd
2 skivor Entrécote
Krispsallad
1/2 rödlök
2 äggulor
1 dl riven pepparrot
salt
peppar
Dijoncréme
1 dl Créme fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
Låt köttet vila ett par timmar i rumstemperatur.
Skär salladen och skiva löken fint.
Salta och peppra köttet.
Grilla köttet i grilljärn/häll utan fett ca 2 min på varje sida.
Låt vila 10 min.
Droppa lite olivolja på brödet och stek i grilljärnet tills det fått lite färg
Blanda dijoncrémen och bred på brödet.
Lägg på sallad och lök.
Transchera köttet och lägg ovanpå salladen.
Lägg på en hög pepparrot på köttet och toppa med äggulan.
Servera med ett gott rött vin.
Bild från VIP-kvällen på MAT2012
Ha en trevlig helg därute!!
Kommentarer
Skicka en kommentar