Fortsätt till huvudinnehåll

Linas Bookmaker Toast med Grillad Entrécote och Senapscréme...

Denna helgen är det matmässa i Växjö, MAT2012, och hela stortorget är en stor mötesplats där 80 matproducenter ställer ut i ett gigantiskt tält, de flesta av dom är lokala. Hela dagen har det varit mässa med försäljning, smakprovning, tävling och tältet har varit fullt i stort sett hela dagen. Jag blev inbjuden till VIP-kväll idag, så när det var slut för allmänheten fick vi VIP-inbjudna komma. Vi var ett antal inbjudna som i lugnt tempo kunde mingla runt och titta, smaka och handla av alla läckerheter som fanns. Jag köpte med mig surdegsbröd, två olika korvar, ekologiska grönsaker, rökt rådjursstek, rågkringlor och lite annat smått och gått. Det blev en del provsmakning oxå men jag ville inte äta för mycket då jag skulle hem och laga Bookmaker Toast på Entréote som min man köpt i Mannerströms Saluhall i veckan. Gissa om det var gott?? Och vilket kött säger jag bara!! Varsin biff på 300 gram med en fin marmorering och hur mört som helst. Lovely!!!


Ingredienser till 2 mackor

2 skivor gott surdegsbröd
2 skivor Entrécote
Krispsallad
1/2 rödlök
2 äggulor
1 dl riven pepparrot
salt
peppar


Dijoncréme
1 dl Créme fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt

Låt köttet vila ett par timmar i rumstemperatur.
Skär salladen och skiva löken fint.
Salta och peppra köttet.
Grilla köttet i grilljärn/häll utan fett ca 2 min på varje sida.
Låt vila 10 min.
Droppa lite olivolja på brödet och stek i grilljärnet tills det fått lite färg
Blanda dijoncrémen och bred på brödet.
Lägg på sallad och lök.
Transchera köttet och lägg ovanpå salladen.
Lägg på en hög pepparrot på köttet och toppa med äggulan.
Servera med ett gott rött vin.
 

Bild från VIP-kvällen på MAT2012
Ha en trevlig helg därute!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...