Fortsätt till huvudinnehåll

Linas Kyckling i Krämig Basilika & Citronsås...

Solen sken och det var en riktigt skön kväll när jag slutade jobbet så jag tog en joggingtur runt Växjösjön. För omväxlings skull joggade jag runt HELA och jag var knappt trött när jag var i mål. Jag kom ihåg när jag sprang löptestet på gymnasiet -97, som bara var 2,4 km långt och då orkade jag inte ens jogga hela sträckan så min tid var ju ur-usel givetvis. Men idag joggade jag runt hela sjön på 30 min...mitt personbästa! Att jag har bättre kondition nu än när jag var 19 år känns ju riktigt bra! :))


Väl hemma var det dags att laga lite matlåda till veckan. Jag hade massor med färsk basilika så det vara bara att börja komponera ihop nåt smarrigt med kyckling som huvudprotein sen lite vin och citron på det så kan det inte gå fel. Kan säga att det blev en riktig hit!

Ingredienser till 2 portioner

5 st kycklinginnerfiléer
1 dl hackad basilika
1 solo vitlök
rivet skal från 1 citron
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1/2 dl vatten till stekskyn
salt
peppar
lite socker
smör

Salta och peppra kycklingen och bryn runt om i smör.
Häll 1/2 dl vatten i pannan och koka ur stekskyn.
Riv citronskal, hacka vitlök och basilika. Fräs allt i smör tills doften stiger.
Tillsätt vin och stekskyn och låt sjuda 5 minuter.
Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och lite socker.
Låt sjuda 5 min till.
Lägg i kycklingen och sjud ca 15 minuter tills grädden krämat till sig.
Servera med papardelle pasta.

God kväll!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö