Solen sken och det var en riktigt skön kväll när jag slutade jobbet så jag tog en joggingtur runt Växjösjön. För omväxlings skull joggade jag runt HELA och jag var knappt trött när jag var i mål. Jag kom ihåg när jag sprang löptestet på gymnasiet -97, som bara var 2,4 km långt och då orkade jag inte ens jogga hela sträckan så min tid var ju ur-usel givetvis. Men idag joggade jag runt hela sjön på 30 min...mitt personbästa! Att jag har bättre kondition nu än när jag var 19 år känns ju riktigt bra! :))
Väl hemma var det dags att laga lite matlåda till veckan. Jag hade massor med färsk basilika så det vara bara att börja komponera ihop nåt smarrigt med kyckling som huvudprotein sen lite vin och citron på det så kan det inte gå fel. Kan säga att det blev en riktig hit!
Ingredienser till 2 portioner
5 st kycklinginnerfiléer
1 dl hackad basilika
1 solo vitlök
rivet skal från 1 citron
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1/2 dl vatten till stekskyn
salt
peppar
lite socker
smör
Salta och peppra kycklingen och bryn runt om i smör.
Häll 1/2 dl vatten i pannan och koka ur stekskyn.
Riv citronskal, hacka vitlök och basilika. Fräs allt i smör tills doften stiger.
Tillsätt vin och stekskyn och låt sjuda 5 minuter.
Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och lite socker.
Låt sjuda 5 min till.
Lägg i kycklingen och sjud ca 15 minuter tills grädden krämat till sig.
Servera med papardelle pasta.
God kväll!
Kommentarer
Skicka en kommentar