Det blev ingen svampplockning i helgen, tiden räcke helt enkelt inte till när det stod annat kul på schemat samt att vädret var för bra för att befinna sig i en myggrik skog där jag förmodligen inte ens skulle hitta nån svamp. I stället handlade jag fina kantareller till hyfsat bra pris på Citygross idag.
Det var en skön kväll idag men jag var rätt sliten efter helgens stora kräftskiva så det blev lite matlagning och avkoppling i köket innan jag sjönk ner i soffan. En supersmarrig kantarellpaj till veckans matlåda blev resultatet.
Jag är av den åsikten att bara vilja ha en touch av kantarellsmak, alltså inte att smaken ska ta över allt annat och enligt mig blev denna pajen helt perfekt.
Ingredienser till 1 normalstor paj
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
salt
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen enklast i matberedaren.
Kavla ut och fyll pajformen.
Förgrädda 10 min.
Fyllning
200 g Kantareller
2 solo vitlök
2 msk hackad timjan
150 g västerbottenost
salt
peppar
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk hackad timjan
salt
peppar
Stek kantarellerna i smör tills dom svettats ur all vätska.
Tillsätt hackad vitlök och timjan och fräs nån minut till.
Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop äggstanningen och häll i svampblandningen och osten.
Fyll pajskalet och grädda tills pajen är gyllenbryn och blivit fast.
Server med en fräsch sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar