Åter igen en helg fylld med fest och roligheter. Mitt catering-mission blev lyckat på helgens inflyttningsfest hos Hanna och Oscar och jag fick mycket beröm för mina minibiffar och pajer som jag levererat. På festen träffae jag lite nytt roligt folk men även många gamla vänner var där. Det blev mycket musik, först music quiz och senare kom ett liveband och spelade så det blev en hel del dans innan en del av oss traskade ner till stan och fortsatte natten på krogen. En mycket rolig helg helt enkelt! Därav blev det väldigt lugnt på söndagen och vi plöjde igenom många bra filmer medan regnet öste ner ute och till middag lagade jag en gammal klassiker.
Ingredienser till 4 portioner
600 g fläskfilé
3 dl grädde
1 dl steksky
curry
1-2 msk oxfond
salt
peppar
socker
2 bananer
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
Krydda köttet med salt, peppar och curry.
Bryn runt om i smör och lägg köttet i en eldfast form.
Koka ur stekskyn efter varje stekning.
Tillsätt grädde och fond.
Låt sjuda ca 15 min och smaka av med cyrry, salt och en gnutta socker.
Häll såsen över köttet och toppa med skivad banan i fall ni vill ha dem varma.
Stek klart i ugnen i ca 15 min.
Servera med, kokt jasminris och en god sallad.
Tack Hanna och Oskar för en rolig kväll i er nya fina lya! :)
Kommentarer
Skicka en kommentar