måndag 7 januari 2013

Harley Davidson-semester på Hawaii...

Efter två underbara veckor på Hawaii är jag tillbaka med ny energi, erfarenhet och lite ny matinspiration. Jetlaggen har börjat göra sig påmind och jag har inte sovit mer än 9 timmar på snart 3 dygn så i skrivande stund är det mitt i natten och om 4 timmar ska jag till jobbet och jag är inte ens trött. Vi får väl se hur lång tid det kommer ta att återställa en -11 timmars tidsskillnad...

Våra två veckor på Hawaii har varit helt fantastiska och det har alltid varit en dröm för mig att åka dit så nu kan jag stryka den bocken i min to-do-before-i-die-list. :-) Åter igen har det varit en semester på en Harley Davidson som vi hyrde i Honolulu. Den har tagit oss drygt 130 mil på ön Oahu, som förvisso inte är mer än 36 mil i omkrets så man kan säga att vi har sett det mesta på ön. Vi har åkt på underbara vägar utmed kusterna med Stilla Havet tätt inpå och utmed underbara stränder, genom härliga landskap med kaffe och ananasodlingar, upp på härliga höjder och genom berg och landskap där det grönskar av både regnskog och annan vegetation.

Vi bodde på Waikiki beach i Honolulu som är en jättevacker storstad i storlek med Göteborg med bra infrastruktur, precis som i vilken amerikansk storstad som helst. Det tog bara 5 min att gå från vårt hotell längs Waikiki beach in till city där vi spenderade de flesta kvällarna med underhållning på Hard Rock Café. Vi har ätit lite varierat men ändå enkelt och testat på lite lokala rätter som Loco Moco. Denna rätt ska jag laga någon dag så recept kommer inom kort. På Hawaii vimlar det av japanska turister så där finns massor av  japanska restauranger vilket oxå bidragit till lite ny japansk matinspiration. 

Med andra ord, Hawaii är ett fantastiskt resmål som jag varmt rekommenderar trots den långa resan och tidsskillnaden, så mitt tips är att lägga minst 2 veckor här beroende på hur mycket man vill se eller 1 vecka i kombination med t ex Kalifornien vilket vi förmodligen gör nästa gång för att se några av de andra. Här är bara ett axplock av de bilder jag tagit på resan men ni kan läsa och se mer på min resdagbok.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar