måndag 4 februari 2013

Äpple & Dragonfylld Fläskkarré med Cidersås...

Det blev en slapp söndag efter en heldag i Melodifestivalens tecken i lördags. Det var vår leverantör Samsung som bjudit mig och två kollegor samt 9 andra från telecombranschen. Vi hämtades med buss i Växjö och fortsatte via Kalmar där vi hämtade mer folk så det blev sammanlagt 6 timmar buss den dagen...Sådär kul men busschaffisen Uffe körde på bra och det var ju lite galej på bussen både dit och hem. :-) Väl på plats i Karlskrona åt vi en mingelbuffé på First Hotel där vi träffade andra kollegor i branschen. Sen var det dags att ta sig till Telenor Arena och lyssna på de första 8 bidragen innan vi åkte hem igen. Flera av oss var på G när vi anlände till Växjö så vi fortsatte till PM och festade vidare inpå natten. :-) Med andra ord var det perfekt att göra en söndagsstek som skötte sig själv i ugnen och det blev supergott! :-)


Ingredienser till 4 personer
  • 1 kg hel fläskkarré
  • 1 äpple
  • 1 msk färsk eller torkad dragon
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • 4 dl steksky
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk köttbuljong
  • salt
  • torkad dragon
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Skala äpplet och skär tunna skivor. Gör ett snitt i karrén och fyll med äppelskivor och dragon. Gnid in karrén i dragon, salt och peppar. Lägg köttet i en ugnfast form och stek 90-120 min. Vänd steken efter halva tiden. Ta ut steken och låt vila i folie. Häll 4 dl vatten i formen och ställ in i ugnen några minuter så stekskyn koka ur lite. Häll skyn i en kastrull/sauteuse och tillsätt.cider. Koka upp och sjud 5-10 minuter. Tillsätt grädden och koka upp. Låt sjuda ytterligare 10-15 min. Smaka av med lite buljong, salt och dragon. Skär köttet i centimeter tjocka skivor och servera med ugnstekt potatis och sauterad savoykål. Smaskens! :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar