Vi körde vidare på grytor denna helgen fast idag lagade jag inte den i tryckkokaren. Fläskfilé går ju snabbt att laga ändå och ska inte långkokas. Det blev en klassisk fläskfilélåda med mycket smak och till det lite potatis i ugn och en god sallad. :-)
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g fläskfilé
- 250 g tärnat rökt sidfläsk
- 1 gul lök
- 150 g champinjoner
- 1/2 röd chili
- 3 dl grädde
- 2 dl vatten
- 1-2 tsk köttbuljong i pulverform eller tärning
- 1 msk vit balsamvinäger
- några stänk soja
- salt
- peppar
- lite socker
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn runt om i smör. Koka ur stekskyn med 2 dl vatten. Häll stekskyn i en sauteuse/kastrull och gör såsen för sig. Lägg köttet i en annan större kastrull. Stek fläsket och lägg i kastrullen tillsammans med köttet. Fräs skivad lök och grovt hackad svamp var för sig i smör och lägg i kastrullen. Tillsätt hackad chili. Gör såsen. Koka upp skyn och tillsätt grädde, buljong och smaktillsatser. Red såsen med mjöl och vatten till önskad konsistens. Låt sjuda 15 min. Häll såsen över köttet och låt allt puttra under lock i 20 min. Smaka av med ev salt och lite socker. Servera med potatis och en god grönsallad.
Ha en fortsatt skön Söndag! Nihar väl inte missat min andra matblogg? Välkomna till Linas Kök!
Kommentarer
Skicka en kommentar