lördag 16 februari 2013

Het Köttgryta med Chili, Paprika och Aubergine...


Idag invigde jag min nya tryckkokare och gjorde en härlig köttgryta som blir dagens middag. :-) Det är allt lite ovant innan man lärt sig hur det funkar och jag stod länge och väntade tills den lilla ventilen lyft sig som indikerar att tryckkokningen börjat. Sen var det bara att vänta tills klockan ringde. Otroligt va snabbt det gick så man sparar ju både tid och ström med en tryckkokare. Istället för 2 timmar som det brukar ta, var grytan klar på 30 min. :-) Igår kväll rockade vi loss med vännerna på Harry´s Bar där The Scams uppträdde. Ett lokalt hårdrocks band som var riktigt bra men det var hur mycket folk som helst på Harry´s så det var svårt att se nåt på scenen. Tur dom kommer till Sweden Rock Festival i sommar så vi får se och höra mer av dom. SOM jag längtar dit!! :-)

Ingredienser till 4-6 portioner
  • 1000 g högrev
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 aubergine
  • 1 solo vitlök (motsvarar 3-4 klyftor)
  • 1 stor gul lök
  • 3 dl rödvin
  • 4 dl steksky
  • 2 dl oxbuljong (vatten + konc. fond)
  • 2 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • smör
Skär köttet i bitar. Salta och peppra och bryn runt om i smör. Lägg köttet i en stor gryta. Koka ur stekskyn och häll den över det stekta köttet. Tillsätt lök, vitlök, hackad chili, vin, buljong och lagerblad. Koka upp och sjud under lock på låg värme i 2 timmar om du inte använder tryckkokare. Skär auberginen i bitar och stek lite lätt runt om i smör. När 20 min återstår av koktiden, tillsätt hackad paprika och den stekta auberginen. Red grytan med lite mjöl och vatten. Sjud 20 min och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och en god grönsallad.

Ni har väl inte missat min andra matblogg? Välkomna till www.linaskok.se :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar