Fortsätt till huvudinnehåll

Varm Ägg & Bacon Macka med Smörstekta Tomater och Rosmarin...

Att fotografera mat är verkligen jättekul men det är svårt på vintern när det är mörkt och när ljusförhållandena inte är så bra. :-( Eftersom jag bara är en glad amatörfotograf men ändå har en väldigt bra systemkamera med makro-objektiv så saknar jag ju en studio med rätt ljus. Jag tycker ändå jag lyckas bra med mina bilder men jag vet ju inte vad ett proffs tycker. :-) Nu när det är ljusare ute och dagarna blir längre så är förutsättningarna mycket bättre. Synd att det inte var soligt ute idag för då hade jag ätit min goda macka ute på vår härliga altan men jag hoppas påskhelgen kan bjuda på lite sol nån dag i alla fall. :-) Påskmat bryr jag mig inte om i år, det är ju som julbord och det är jag verkligen inte sugen på så ikväll ska vi avnjuta en god meny med räkor och oxfilé som huvudingredienser och i skrivande stund står rödvinsåsen och reducerar på spisen. Jag önskar er alla en Glad Påsk! :-)



Ingredienser till 2 personer


  • 2 skivor lingongrova
  • 4 ägg
  • 140 g bacon
  • 15 cocktailtomater
  • rosmarin
  • smör
  • salt
Stek äggen i smör men bara på ena sidan (sunny side) tills äggulan är medium kokt. Stek fläsket och låt rinna av på hushållspapper. Stek brödet i fettet som blir kvar i stekpannan, vilket ger brödet ett god smak. Skär tomaterna och stek hastigt i smör och salta. Lägg ägg och bacon på mackan och toppa med tomater och rosmarin. Kanske en av de godaste mackorna! :-)
Välkomna till min andra matblogg på www.linaskok.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryg...

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 20...

Linas Honungsglaserde Revben med sås och potatis...

Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes , först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :) I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av  socialisering...det gillar vi!! :) Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan! Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikvä...