söndag 7 april 2013

Biff Greta på Kalvryggbiff med Pepparrotsgrädde...

En fullspäckad helg med fest, umgänge och god mat ute avslutades med god husman och bra film hemma i soffan. I fredags hade vi After work på Piazza Teatro med mitt jobb där vi åt underbart gott. Jag åt en entrecote med bearnaise och den var helt perfekt, sen en créme brulee på det. Entrecote är min absoluta favorit! :-) I veckan handlade jag på Lidl igen och hittade Kalvryggbiff till superbra pris så dagens husman blev den underbart goda rätten Biff Greta...godare pytt i panna får man leta efter och lättlagad är den dessutom. :-)


Ingredienser till 4 portioner

  • 800 g Ryggbiff
  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 4 äggulor
  • Salt
  • peppar
  • Pepparrotsgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot i tub
Låt köttet vila i rumstemperatur ett par timmar. Förbered potatisen. Skala och skär den i tärningar. Koka i saltat vatten i 6 minuter. Ånga av och låt svalna. Skär köttet i tärningar. Salta och peppra och stek hastigt i smör några minuter till önskad stekgrad. Låt vila och stek under tiden den hackade löken i smör. Häll köttet över löken och fräs lite tillsammans. Stek potatisen i smör tills den fått lite färg. Blanda sedan ihop allt på ett stort fat. Servera med äggula och pepparrotsgrädde. Magiskt gott! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar