torsdag 25 april 2013

Het och Matig Gulaschsoppa på mitt vis...


Idag hade vi som vanligt nätverkande sopplunch på mitt jobb och då bjöd vi på min egna Gulaschsoppa som blev en riktigt hit. :-) Totalt hade vi 49 ätande gäster och det var inte en droppe kvar av de 60 portioner jag lagat. Succé skulle jag säga och jag fick många lovord. Redan innan klockan 13 var soppan slut så nästa gång jag lagar soppa får jag ta till lite mer. Kul ändå att mina soppor drar lite extra mycket folk till våra soppluncher. :-) På plats fanns bl a Lars från Trumbutiken, Anna från Hotel Esplanad, Fotograf Cecilia Forss, gänget från Technet Syd som sitter i samma lokal som oss och många fler. Socialt mingel, skratt och nätverkande är det som sker varje torsdag på Telekonsults nätverkande sopplunch. :-) 
Ingredienser till 4-6 portioner
  • 600 g Högrev
  • 1 röd lök
  • 1 solo vitlök
  • ca 1 liter vatten
  • 1-2 dl steksky
  • 1 dl rödvin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mejram
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl Heinz Cilisås
  • koncentrerad oxbuljong efter smak
  • 3 medelstora morrötter
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 citron (både zest och saft)
  • salt
  • peppar
  • smör
Skär högrevet i ganska små tärningar. Salta och peppra köttet och bryn runt om i smör. Lägg köttet i en djup gryta alt. tryckkokare. Deglacera stekpannan med 1 dl vatten och häll stekskyn över köttet. Dela rödlök och vitlök och lägg i grytan. Häll över rödvin och vatten så köttet täcks samt lägg 1 lagerblad, kummin och mejram. Låt långkoka under lock 1,5 timma eller 20 min i tryckkokare (vilket jag använder). Skär under tiden alla grönsaker i lagom stora tärningar. När köttet kokat klart och blivit mört, tillsätt alla grönsaker utom paprika. Koka upp och låt koka 15 min. Tillsätt paprikan och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med mer kryddor. Godast blir Gulaschen om den lagas dagen innan så alla smaker får dra in sig under natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar