söndag 28 april 2013

Koreansk Biff...

Det är inte varje Söndag man går upp kl 6.30 men idag var en sådan Söndag och idag väntade jätteloppis utanför Växjö så jag och min bästa vän for dit med fullpackade bilar för att sälja prylar. :-) Matsäcken var oxå med för jag är av den naturen att jag måste vara uppe en stund innan jag kan äta frukost annars växer det bara i munnen på mig. Det blev en härlig dag och jag fick ganska mycket sålt fast jag önskar ju att allt hade sålts så jag slapp dra hem det som blev över igen. Det blir med andra ord fler loppisar att ställa ut på för min del. :-) Lördagskvällen var lugn och skön och det blev wokat av det jag hade hemma i kylen.


Ingredienser till 4 portioner
  • 500 g entrecote
  • Marinad
  • 3 msk soja (japansk men i mitt fall blev det kinesisk)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 msk whisky
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 liten pressad solo vitlök (eller 2 klyftor)
  • ingefära (helst färsk)
  • Topping
  • 1 msk rostade sesamfrön
Skär entrecoten i lövtunna skivor. Blanda allt utom sesmfröna till marinaden och häll marinaden över köttet. Låt stå minst 30 min. Rosta sesamfröna i en torr panna och häll över köttet innan servering. Servera med kokt basmatiris toppat med lite färsk röd chilipeppar samt gurka i tärningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar